Subota, 27. travnja 2024.

Mirjana Hanžeković imenovana v.d. ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije na jutrošnjem je zasjedanju u Koprivnici imenovalo zamjenika dojučerašnjeg ravnatelja dr. Mate Devčića koji je otišao na posao vršitelja dužnosti ravnatelja koprivničke bolnice.

Više nam je rekla predsjednica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu, županijska pročelnica Marina Horvat Pavlic:

Na današnjoj sjednici imenovali smo vršiteljicu dužnosti ravnatelja, gospođu Mirjanu Hanžeković, inače diplomiranu ekonomisticu koja je dosad obavljala poslove zamjenika ravnatelja kao i poslove voditeljice ekonomsko-pravne službe.

Danas je počeo teći i 30-dnevni rok za pokretanje postupka izbora novog ravnatelja, a prvi je korak raspisivanje natječaja, rekla je Horvat Pavlic te istakla da Zavod za hitnu medicinu dobro posluje i poboljšava kvalitetu usluga koje pruža građanima:

Naime, upravo će se županijskom Zavodu za hitnu medicinu pripojiti poslovi sanitetskog prijevoza koji su se do sad obavljali unutar županijskog Doma zdravlja. Za to smo već i pribavili suglasnosti i županijske skupštine i nadležnog Ministarstva zdravlja. U postupku je pregled prostora, opreme i ljudi koji će prijeći iz jedne ustanove u drugu. Nema bojazni, županijski Zavod za hitnu medicinu raste i do sada je pokazao svoju kvalitetu. O tome ćemo uskoro više govoriti s obzirom da je ovih dana proveden nadzor rada samog Zavoda od strane nadležnih službi.

Iako je želja osnivača da pripajanje bude gotovo do 1. listopada, to prvenstveno ovisi o tehničkim službama Ministarstva zdravlja, zaključila je Horvat Pavlic.

zatvori