Petak, 26. travnja 2024.

Matej Zadro najbolje parirao legendarnom velemajstoru Gariju Kasparovu

Velik broj posjetitelja Renesansnog festivala pratio je simultanu partiju šaha koju je protiv 15-ero protivnika odigrao legendarni velemajstor Gari Kasparov.

Snage s velikim Kasparovom odmjerili su mladi šahisti Marko Đukin i Jan Horčička iz ŠŠK Koprivnica, Matej Zadro i Josip Koštić iz ŠŠK Podravka te Jelena Kokša i Ruža Pukić iz ŠK Picok. Ostali igrači bili su stariji i iskusniji: akademik Dragutin Feletar, poduzetnik Zoran Bijač, odvjetnik Krunoslav Kunštić, saborski zastupnik Gordan Maras, profesor Petar Ivegeš, dipl. ing. Ivan Galović, prvi dječji gradonačelnik Koprivnice Ivan Orehovec, kriminalist Goran Martić i ravnatelj POU Koprivnica Josip Nakić Alfirević.

Protiv legendarnog Kasparova najbolje su se držali mladi šahisti, a najdulje je izdržao Matej Zadro. — Malo sam imao tremu, ali igrao sam kako i inače igram. Prvo sam mislio samo mijenjati figure s njim i doći do toga da igramo kralja na kralja, što je onda remi. U tom mijenjaju mi je pojeo pješaka i onda više nisam ništao mogao, ali sam igrao do kraja — rekao je Matej Dravi.info.

Kako to da su se mladi šahisti puno bolje držali od starijih? — Mi smo u treningu tri puta tjedno, a ovi stariji su se samo tri dana pripremali za to — kazao je Matej.

zatvori