Utorak, 14. svibnja 2024.

LJETO NA ZRINSKOM Loše vrijeme odgađa Vertigo, sutra prava jazz poslastica

Zbog lošeg vremena odgađa se večerašnji nastup grupe Vertigo na glavnom gradskom trgu.

Poznata grupa nastupit će u naknadnom terminu, a ako će to dozvoliti vremenske prilike sutra ćemo u sklopu Ljeta na Zrinskom moći uživati u glazbenoj poslastici koju sprema Duo Vojkan&Marin.

Poznati Koprivničanci Vojkan Jocić i Marin Hraščanec u posljednjih su desetak godina surađivali na brojnim glazbenim projektima, a publici će se na Zrinskom trgu predstaviti s odabranim jazz standardima.

Podsjetimo, Vojkan Jocić jedan je od najcjenjenijih hrvatskih saksofonista, dobitnik nagrade Porin za najbolju jazz-skladbu 2011. te 2015. godine za najbolju jazz skladbu sa sastavom Zvjezdan Ružić Sextet. Dobitnik je 5 nagrada Status za najboljeg saksofonistu te suradnik brojnih domaćih i stranih glazbenika, od Josipe Lisac, Gabi Novak, Tamare Obrovac, Natali Dizdar, Massima, Lee Dekleve i mnogih drugih. Uz to, član je HRT Jazz Orkestra te sastava Woykan Jotsich Quartet, Zvjezdan Ružić Sextet, Jazziana Croatica, Kristian Terzić Group, CHUI i dr.

Marin Hraščanec je glazbenik, producent i autor brojnih pjesama, a bio je nominiran i za nagradu Status 2011. za najboljeg jazz klaviristu. Svirao je i surađivao s brojnim hrvatskim jazz sastavima: Praline & Fast Food, Big Band Koprivnica, Big Band Čakovec, Kova & Co., Another Spring Sextet.

Koncert počinje u 21 sat.

Marin Hraščanec.
Marin Hraščanec.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori