Nedjelja, 1. rujna 2024.

Koprivničkim studentima Grad ponovno sufinancira prijevoz vlakom

Da je Koprivnici misija i vizija biti Grad znanja, Zrinski trg svako malo pokazuje odlukama koje donosi Gradska uprava.

Posljednja ide u prilog studentima, rekao nam je pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski:

I ove godine nastavljamo jednu od dobrih tradicija koje njegujemo posljednjih godina, da svim studentima s područja grada Koprivnice Grad sufinancira prijevoz željeznicom za mjesečne i polumjesečne karte s 30% posto od cijene karte.

Prošle je godine tu subvenciju u prosjeku mjesečno koristilo pedesetak studenata. Iz gradskog je proračuna bilo utrošeno oko 83.000 kuna pa u Gradskoj upravi vjeruju da će otprilike toliko trebati i u akademskoj godini što je pred nama. No, bez obzira na njihov broj i količinu karata, Grad je spreman podmiriti taj trošak, kaže pročelnik Ledinski:

Pozivam studente da maksimalno koriste tu beneficiju, tu povlasticu. Želimo na sve moguće načine, a u okviru naših financijskih mogućnosti – a za naše mlade učenike i studente uvijek mora biti novaca, pomagati da se što bolje obrazuju kako bi stekli što kvalitetnija znanja da bi sutra mogli doprinijeti razvoju našega grada.

Pravo na ovu subvenciju imaju samo redoviti studenti, suprotno našem prijašnjem navodu da pravo ostvaruju i redoviti i izvanredni studenti što su iz Grada opovrgnuli.

zatvori