Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Jakšić odgovara Korenu: ‘Ne želim sudjelovati u ovakvoj raspravi’

Nakon današnje pressice u Nemčićevoj Korenu je u ime prozvanih uzvratio zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika i zamjenik predsjednika Gradske organizacije SDP-a Koprivnica Mišel Jakšić.

– Prije svega, ja ne bih sudjelovao u raspravi koja se vodi na ovakav način. Kako čujem, gospodin župan je u raspravu počeo uključivati i obitelj, supružnike i šogorice… Mislim da je to apsolutno nekorektan i neprihvatljiv način komunikacije i ja u njemu ne bih sudjelovao. Možda je to upravo baš ono što je gospodin župan spominjao da je, ali ja tu sintagmu ne bih koristio – rekao je Jakšić Dravi.info.

Kad su pak u pitanju bolnički dugovi, Jakšić kaže da je zakon vrlo jasan – obvezu podmirenja dugova ima vlasnik odnosno osnivač ustanove. No, sve će biti puno jasnije kad se za koji dan objave liste za sabor.

– Vrlo skoro će biti objavljene sve liste za sabor. Tada će biti jasno tko je ravnatelj koprivničke bolnice i koga je on predložio na tu neku listu za sabor – kaže Jakšić.

Jakšić nije želio potvrditi da u ovom slučaju aludira na dr. Matu Devčića koji je navodno u svojstvu predsjednika križevačkog HDZ-a predložio da na listi te stranke u Drugoj izbornoj jedinici bude bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Slušaj uživo
zatvori