Subota, 27. travnja 2024.

Pogledajte kako izgledaju neke od najdramatičnijih akcija HGSS-a

Zanimljiva izložba fotografija Hrvatske gorske službe spašavanja bit će postavljena u izlozima koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović od petka, 19. kolovoza. HGSS, naime, odnedavno ima stanicu u Koprivnici, a osim toga slavi i 65. godišnjicu djelovanja.

Hrvatska gorska služba spašavanja osnovana je 4. siječnja 1950. godine unutar Planinarskog saveza Hrvatske zbog potreba spašavanja unesrećenih osoba iz stijena, planina, jama i drugih nepristupačnih područja. Od lipnja 2006. godine služba je i zakonski prepoznata kao javna potreba te je njezina djelatnost tada definirana Zakonom o HGSS-u.

Od 19. do 26. kolovoza u prostorijama Knjižnice i čitaonice Fran Galović možete vidjeti izložene fotografije Hrvatske gorske službe spašavanja koje su nastale u nekim od najsloženijih akcija spašavanja ljudskih života.

“Fotografije su samo djelić iz naših akcija spašavanja, našeg znanja i snage da ne odustanemo, sreće kada su akcije uspješne i tuge kada je priroda ipak jača. Stoga, budite dio ove izložbe koja je napravljena i za vas i za nas. Za vas – kako biste imali na umu da smo uvijek tu kad zatreba i za nas – da nastavimo i dalje biti tako ustrajni i još bolji”, poručuju iz HGSS-a.

Izvor: gss.hr
Izvor: gss.hr
zatvori