Srijeda, 2. listopada 2024.

U Upravnom vijeću bolnice vjeroučitelj, ekonomist i pročelnica za zdravstvo, traži se ravnatelj

Miljenko Flajs, Tihomir Hodak i Željka Koluder Vlahinja novi su članovi Upravnog vijeća koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’.

Miljenko Flajs HSS-ov je vjeroučitelj iz Koprivnice, Tihomir Hodak je magistar ekonomije i informatike iz Križevaca te član tamošnjeg HSS-ovog Stručnog vijeća, a Željka Koluder Vlahinja županijska je pročelnica za zdravstvo.

Konstituirajuću sjednicu imaju u četvrtak ujutro, a glavna im je zadaća opozvati sanacijsku upraviteljicu Sandru Sinjeri (SDP), imanovati vršitelja dužnosti ravnatelja i raspisati natječaj za novog ravnatelja koprivničke bolnice.

Novo Upravno vijeće imenovao je župan Darko Koren. Dravi.info je rekao da je tako omogućio nastavak pregovora s Ministarstvom zdravlja oko povrata osnivačkih prava nad bolnicom s države na Županiju. Sporazum je prema traženju središnje države trebao biti potpisan još 1. svibnja, no Koren je to odbijao jer ne želi riskirati da se Županiji, kao osnivaču bolnice, svali na teret podmirenje njenih dugova: — Kako se po tom pitanju do sada nije ništa dogodilo, nisam imenovao Upravno vijeće nego je zdravstvena ustanova djelovala po starom zakonu sa Sanacijskim vijećem i sanacijskom upraviteljicom. Ovih smo dana dobili prijedlog novog sporazuma, s kojim – moram to reći – ni sada nisam zadovoljan i na njegovoj izmjeni ćemo i dalje raditi. Preduvjet za to je imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja, koji je supotpisnik sporazuma, a preduvjet za to je pak imenovanje Upravnog vijeća. Stoga sam danas i donio odluku da se imenuje Upravno vijeće — pojasnio je Koren.

Koren ne želi reći tko će biti vršitelj dužnosti ravnatelja bolnice, a na primjedbu da se priča da će to biti aktualni ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu, član HDZ-a dr. Mato Devčić, odgovorio je: — Pa eto, pričalo se, pričat će se i dalje. Kad vršitelj dužnosti bude imenovan, onda ćemo priče otkloniti i primiti se zadataka.

Koren kaže da sporazum o povratu osnivačkih prava neće potpisati tako dugo dok se ne definira da Županija ne mora podmiriti bolničke dugove koji se stalno vrte oko pedeset milijuna kuna.

Slušaj uživo
zatvori