Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta peta na turniru u Mađarskoj

Rukometašice Podravke Vegete osvojile su peto mjesto na pripremnom turniru u mađarskom Dunaujvarosu. U dva dana turnira Podravkašice su ostvarile dva poraza i jednu pobjedu.

Naše rukometašice su u prvoj utakmici u grupi igrale protiv njemačkog Metzingena koji je prošle godine igrao finale EHF kupa te su u zanimljivoj utakmici poražene tek u zadnjim sekundama, rezultatom 29:27, iako su minutu prije kraja imale šut za izjednačenje. Najistaknutije pojedinke u toj utakmici bile su Marijeta Vidak i Dragica Džono sa šest pogodaka i Ekatarina Nemaškalo s četiri.

U drugoj utakmici Podravka je igrala protiv mađarskog Debrecena te je upisala još jedan poraz rezultatom 24:19. Za razliku od susreta protiv Njemica, ovu utakmicu naše igračice nisu odradile na najbolji mogući način stoga ne čudi upisani poraz. Još jednom najefikasnije Podravkašice bile su Vidak i Nemaškalo sa po šest pogodaka.

Dva poraza u grupi poslala su Podravku na utakmicu za 5. mjesto protiv još jednog mađarskog predstavnika – ekipe Békéscsaba. Koprivničanke su slavile protiv Mađarki rezultatom 20:17 i tako zauzele peto mjesto na turniru. Naše rukometašice danas se vraćaju u Koprivnicu gdje će od ponedjeljka nastaviti s pripremama za novu sezonu.

zatvori