Petak, 26. travnja 2024.

Podravka osvojila drugo mjesto na 11. Bepovom memorijalu

Rukometašice Podravke Vegete osvojile su drugo mjesto na 11. Bepovom memorijalu. U borbi za naslov naše rukometašice poražene su od mađarskog Dunaújvárosa rezultatom 28:17.

Od samog početka susreta u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Mađarke su vodile te su pokazale da su u ovom trenutku bolja ekipa od Podravke. Naše igračice su na poluvrijeme otišle s minusom od četiri gola, a do kraja susreta se ta razlika povećala na prevelikih jedanaest golova. Posljednih 15-ak minuta Podravkašice su ostale “bez gasa”, a igračice Dunaújvárosa su spremno to iskoristile.

Podsjetimo Podravka je ostvarila dvije pobjede i to protiv ekipa Siofoka i Zameta. Siofok je osvojio treće mjesto na turniru, a riječki Zamet zauzeo je posljednje, četvrto mjesto.

Nakon turnira pehari za osvojena mjesta i pojedinačne nagrade podijelile su Ana Samaržija, supruga Josipa Samaržije,  predsjednica Nadzornog odbora Podravke Olivija Jakupec te predstavnica većinskog vlasnika – grada, Jasna Golubić.

Istaknimo da je najboljom vratarkom turnira proglašena Podravkašica Ivana Kapitanović.

Našim rukometašicama slijedi novi tjedan priprema u gimnazijskoj dvorani, nakon kojeg za vikend idu u Budimpeštu na novi jaki turnir, a za 14 dana Podravkašice odlaze u Norvešku na kvalifikacijski turnir za Ligu prvakinja.

zatvori