Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Počeo je najveći Renesansni festival dosad

Petak je bio samo lagana uvertira. Prava veličina ovogodišnjeg Renesansnog festivala svim će se posjetiocima ukazati kroz nikad bogatiji subotnji program.

Headlineri su, podsjetimo, njemačka hard medieval skupina Furunkulus koja će tijekom subote održati čak tri koncerta: u 15:00, 16:30 te u večernjim satima. No, tu su i brojni drugi sadržaji: viteške borbe i turniri, srednjovjekovni obrti i zanati, kulinarstvo i pivarstvo (ne propustite kušati pivo od koprive), najveći srednjovjekovni sajam, glazba i ples…

Svakako navratite i na Zrinski trg od 10:30 kamo će sa svojom svitom doći kralj Ludovik Anžuvinac, a velika kostimirana povorka u 11:45 kreće prema gradskim bedemima gdje će biti upriličena svečanost dodjele Povelje slobodnog kraljevskog grada građanima Koprivnice.

Oko 17 sati očekujemo svečani doček zlatne ludbreške olimpijke Sare Kolak.

Poseban doživljaj očekuje vas u večernjim satima kada će bedemi biti osvijetljen žaračima i bakljama, a osvajači će ga pokušati pokoriti u spektakularnom noćnom napadu.

Cjelokupan program 11. Renesansnog festivala pronađite ovdje.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori