Petak, 26. travnja 2024.

FOTO ‘Opera pod zvijezdama’ očarala publiku Ljeta na Zrinskom

Brojni Koprivničanci uživali su jučer na glavnom gradskom trgu u operi pod zvijezdama.

Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica Kluba za starije Mariška pod vodstvom Ane Pleskalt izveo je u sklopu Ljeta na Zrinskom odabrane arije iz najpopularnije hrvatske opere, “Nikole Šubića Zrinjskog” Ivana pl. Zajca. Posebna gošća bila je hrvatska sopranistica svjetskoga glasa Barbara Othman, u pratnji prof. Bernarda Dugana.

Na taj način Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici u “Zrinskoj godini” obilježio je 150 godina Zrinskog trga u Koprivnici, 450. obljetnicu Sigetske bitke, a ujedno i 140. obljetnicu praizvedbe opere “Nikola Šubić Zrinski”.

Dojmove nam je prenio predsjednik koprivničkog Ogranka Matice hrvatske, Dražen Ernečić:

U Ogranku Matice hrvatske i Mješovitom pjevačkom zboru mislimo da je večer uspjela i da je publika uživala. Uz to, nadamo se da je građanstvo na taj način i bilo upoznato s poviješću našeg Zrinskog trga koji je uistinu pun povijesnih slojeva.

Sinoćnji koncert bio je i poklon građanima Koprivnice za sutrašnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, a Ernečić je Dravi.info rekao da vjeruje da su Koprivničanci uživali u oba programa koje su u koprivničkom Ogranku pripremili ovog ljeta.

Zadovoljni smo i jer smo u Ljetu na Zrinskom ponudili dva programa – o našem velikom hrvatskom kiparu Josipu Fluksiju te 150. obljetnici Zrinskog trga. Vjerujemo da je publika i u prvom i u drugom programu našla zadovoljstvo, veselje i svečanost predstavljanja naših velikih obljetnica i velikih ljudi.

Za kraj možemo još najaviti da koprivnički ogranak za jesen priprema prve Dane Paje Kanižaja.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori