Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Obnavlja se sustav odvodnje, gradi kanalizacija, sanira groblje…

U tijeku su radovi na nekoliko lokacija u gradu Koprivnici. U Ulici Rečko polje gradi se kanalizacijska mreža, u Močilama se radi na poboljšanju sustava odvodnje oborinskih voda, sanira se Pravoslavno groblje, a ovih dana završila je i obnova centralnog križa na Gradskom groblju.

Kako doznajemo iz Gradske uprave, u Rečkom polju gradi se sustav fekalne odvodnje koji će se vezati na postojeći sustav u Crnogorskoj ulici i Križevačkoj cesti. Izgradnja kanalizacije financirana je iz sredstava Europske unije iz strukturnih i kohezijskih fondova, a radovi bi trebali biti gotovi do početka listopada.

– Zadovoljstvo mi je vidjeti kako se dinamika radova odvija prema terminskom planu, a realizacija prati zadane rokove. U ovom trenu obavljeno je nešto više od pedeset posto radova – rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

U prigradskom naselju Močile radovi se izvode putem Programa održavanja nerazvrstanih cesta na području grada, a obuhvaćaju uređenje taložnice oborinske odvodnje, linijske rešetke za prihvat oborinskih voda u kolniku ceste, oblaganje jarka oborinske odvodnje u cestovnom koridoru i uređenje kolnika prometnice nakon izvođenja radova. Radove izvodi Koming, a predviđeno je da će završiti do ponedjeljka i blagdana Velike Gospe, čime su iznimno zadovoljni u močilskoj župi.

– Ovu dionicu nam je bilo važno urediti upravo zbog toga što se za vrijeme jačih kiša oborinske vode slijevaju po kolniku i za sobom ostavljaju kamenje i granje što otežava promet. Također, tu je i parkiralište Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na koje se kod svake veće kiše s vodama slijeva zemlja koja se zadržava što znatno otežava čišćenje istog. Bitno je da parking bude uređen i dostupan našim vjernicima – kaže Jakšić.

Jučer su počeli radovi i na Pravoslavnom groblju koji obuhvaćaju rušenje suhih stabala i grmlja, krčenje samoniklog raslinja te rekonstrukciju sjeverne ograde. Grad će to platiti oko 9 000 kuna.

Spomenimo i da je dovršena obnova centralnog križa na Gradskom groblju s kojim je, kako poručuju iz Komunalca, dobiveno dostojanstveno i reprezentativno mjesto uz koje će građani moći zapaliti svijeće i odati počast preminulima.

zatvori