Petak, 26. travnja 2024.

Hrvatska u odličnoj atmosferi slavila protiv Češke

Kadetski reprezentativci Hrvatske upisali su još jednu pobjedu na Europskom rukometnom prvenstvu u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. Nakon osvojena dva boda u prvom kolu protiv Islanda, Hrvati su novi trijumf ostvarili protiv Češke rezultatom 25:19.

Pred nešto više od petsto gledatelja koji su napravili odličnu atmosferu naša momčad je još jednom prikazala odličnu igru i osvojila nova dva boda. Iako je i jučer dvorana bila lijepo ispunjena, današnja atmosfera pokazatelj je da Koprivnica voli rukomet, a kako će se približavati borbe za medalje sigurno je da će navijači biti sve brojniji i bučniji.

Drugi dan prvenstva počeo je utakmicom Njemačke i Poljske. Poljaci su se držali prvih tridesetak minuta te su na odmor otišli samo s golom minusa 15:14. Ipak, u drugom su poluvremenu Nijemci ubacili u dvije brzine više i slavili s uvjerljivih 34:22.

Nakon njih na teren su izašli Portugalci i Srbi. U neizvjesnom susretu do zadnjih sekundi do svoje druge pobjede došli su reprezentativci Srbije. Slavili su rezultatom 33:32.

Treći susret dana bio je između susjeda, Švedske i Islanda, a bolji su bili Islanđani rezultatom 32:29.

Ovim rezultatima Hrvatska je osigurala plasman u završnicu, a prije toga će u nedjelju u 19 sati i 30 minuta igrati dvoboj za prvo mjesto baš protiv Šveđana. Spomenimo i to da je i u drugoj grupi koja se igra u Koprivnici gotovo sve riješeno. Ostalo je pitanje samo tko će biti prvi, a tko drugi u srazu Njemačke i Srbije.

GRUPA C
1. HRVATSKA 4
2. ŠVEDSKA 2
3. ISLAND 2
4. ČEŠKA 0

GRUPA D
1. NJEMAČKA 4
2. SRBIJA 4
3. POLJSKA 0
4. PORTUGAL 0

zatvori