Petak, 26. travnja 2024.

Hrvatska prva u skupini, kreće lov na medalje

Kadetski reprezentativci Hrvatske u večerašnjem susretu protiv vršnjaka iz Švedske odigrali su remi rezultatom 31:31. Bilo je ovo treće kolo Europskog rukometnog prvenstva, a naši rukometaši ovim su rezultatom završili na prvom mjestu u svojoj skupini.

U uzbudljivom susretu pred oko tisuću gledatelja naši reprezentativci su odigrali borbenu utakmicu u kojoj se ni jedna reprezentacija nije posebno odvajala rezultatski ni u jednom trenutku. Na poluvremenu je Hrvatska vodila 12:11, ali je do kraja utakmice Švedska uspjela nadoknaditi rezultatski minus te je odvela susret do remija.

Ovim rezultatom Hrvatska u novonastalu grupu prenosi dva boda, dok drugoplasirani Island ne prenosi ni jedan bod. Ove dvije ekipe u idućoj fazi natjecanja igrat će protiv Njemačke koja je iz svoje grupe donosi dva boda i Srbije koja je, kao i Island, bez bodova.

Dvije prvoplasirane momčadi iz nove grupe plasirat će se u polufinale, a tamo će ih čekati dvije najbolje ekipe iz grupe u Zagrebu, Španjolska, Francuska, Danska ili Slovenija. Igrat će prvi iz jedne skupine protiv drugog iz druge skupine.

Današnji program u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović započeo je utakmicom Njemačke i Srbije, a Nijemci su bili bolji rezultatom 25:18. Nakon njih na teren su izašli Portugal i Poljska, a Portugalci su bili i više nego uvjerljivi i slavili 43:29. Reprezentacija Islanda dva boda je osvojila u susretu protiv Češke rezultatom 32:25.

Natjecanje se nastavlja u utorak, a naša reprezentacija igrat će protiv Njemačke i to u 19 sati.

GRUPA C
1.HRVATSKA 5
2.ISLAND 4
3.ŠVEDSKA 3
4.ČEŠKA 0

GRUPA D
1.NJEMAČKA 6
2.SRBIJA 4
3.PORTUGAL 2
4.POLJSKA 0

RASPORED UTAKMICA
16.8.
13:00 POL-ČEŠKA
15:00 POR-ŠVEDSKA
17:00 ISL-SRB
19:00 NJEM-CRO

zatvori