Srijeda, 8. svibnja 2024.

Grad i Županija poželjeli dobrodošlicu kadetima rukometne reprezentacije Hrvatske

Hrvatsku kadetsku rukometnu reprezentaciju ugostili su, uoči sutrašnjeg početka Europskog prvenstva kojemu je Koprivnica jedan od domaćina, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačenika Koprivnice Mišel Jakšić te koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Našim mladim rukometašima poželjeli su uspjeh te izrazili uvjerenje da će im ova sredina omogućiti sve potrebne uvjete za dobru i kvalitetnu igru.

– Nadam se da ćete iskoristiti ovaj turnir kao pripremu za sve ono što vas čeka. Od srca vam želim bogatu i uspješnu profesionalnu karijeru u kojoj će vas pratiti zdravlje. Vjerujem da ćete nas na tom putu uveseljavati dobrim igrama i još boljim rezultatima – rekao je Jakšić.

Župan Koren izrazio je pak zadovoljstvo što se pored Svjetskog prvenstva u rukometu za djevojke još jedno veliko prvenstvo u rukometu ponovno odvija na prostoru naše županije.

– Uvjereni smo da ćemo opravdati povjerenje koje smo kao sredina dobili i da ćemo na najbolji mogući način prezentirati naše gostoprimstvo i sve što ovdje imamo te da ćemo biti na organizacijskoj razini kakvu zaslužuje ovakvo prvenstvo – rekao je.

– Siguran sam da su neki od vas prvi puta na velikom prvenstvu i uvjeren sam u to da ćete ovo prvenstvo čitav život pamtiti – istaknuo je pak zamjenik župana Ivan Pal te dodao da nema ničeg ljepšeg nego u tim godinama dobiti priliku braniti boje Hrvatske.

Ispred rukometne reprezentacije domaćinima se obratio izbornik Luka Panza koji se zahvalio na gostoprimstvu i trudu domaćina.

– Ovo je prvo veliko natjecanje ove ekipe, tek početak njihovog puta i siguran sam da ćemo svi zajedno imati priliku za zadovoljstvo nakon ovog europskog prvenstva, ali i ubuduće u njihovim karijerama – zaključio je izbornik.

Svečano otvorenje kadetskog rukometnog prvenstva bit će sutra u 19:15 sati u koprivničkoj Gimnaziji “Fran Galović” kad će naši rukometaši odmjeriti snage s Islandom.

zatvori