Izvor: koprivnica.hr
Hrvatsku kadetsku rukometnu reprezentaciju ugostili su, uoči sutrašnjeg početka Europskog prvenstva kojemu je Koprivnica jedan od domaćina, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačenika Koprivnice Mišel Jakšić te koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Našim mladim rukometašima poželjeli su uspjeh te izrazili uvjerenje da će im ova sredina omogućiti sve potrebne uvjete za dobru i kvalitetnu igru.

– Nadam se da ćete iskoristiti ovaj turnir kao pripremu za sve ono što vas čeka. Od srca vam želim bogatu i uspješnu profesionalnu karijeru u kojoj će vas pratiti zdravlje. Vjerujem da ćete nas na tom putu uveseljavati dobrim igrama i još boljim rezultatima – rekao je Jakšić.

Župan Koren izrazio je pak zadovoljstvo što se pored Svjetskog prvenstva u rukometu za djevojke još jedno veliko prvenstvo u rukometu ponovno odvija na prostoru naše županije.

– Uvjereni smo da ćemo opravdati povjerenje koje smo kao sredina dobili i da ćemo na najbolji mogući način prezentirati naše gostoprimstvo i sve što ovdje imamo te da ćemo biti na organizacijskoj razini kakvu zaslužuje ovakvo prvenstvo – rekao je.

– Siguran sam da su neki od vas prvi puta na velikom prvenstvu i uvjeren sam u to da ćete ovo prvenstvo čitav život pamtiti – istaknuo je pak zamjenik župana Ivan Pal te dodao da nema ničeg ljepšeg nego u tim godinama dobiti priliku braniti boje Hrvatske.

Ispred rukometne reprezentacije domaćinima se obratio izbornik Luka Panza koji se zahvalio na gostoprimstvu i trudu domaćina.

– Ovo je prvo veliko natjecanje ove ekipe, tek početak njihovog puta i siguran sam da ćemo svi zajedno imati priliku za zadovoljstvo nakon ovog europskog prvenstva, ali i ubuduće u njihovim karijerama – zaključio je izbornik.

Svečano otvorenje kadetskog rukometnog prvenstva bit će sutra u 19:15 sati u koprivničkoj Gimnaziji “Fran Galović” kad će naši rukometaši odmjeriti snage s Islandom.