Utorak, 3. rujna 2024.

EUROPSKO KADETSKO PRVENSTVO Počinje rukometni spektakl u Koprivnici

Koprivnica će od sutra biti domaćin Europskog kadetskog rukometnog prvenstva. Sportska dvorana Gimnazije ‘Fran Galović’ ugostit će najbolje reprezentacije kontinenta, a među njima će biti i naši najbolji mladi rukometaši.

Povodom još jednog velikog sportskog događaja u našem gradu u programu Radio Drave popričali smo s izbornikom hrvatske kadetske reprezentacije Lukom Panzom kojem su prvi dojmovi o Koprivnici i više nego pozitivni:

Moram stvarno pohvaliti i grad i ljude u gradu. Osjećamo gostoljubivost na svakom koraku. Ljudi se i u Koprivnici i u Ludbregu trude da nam stvarno ništa ne nedostaje i da nam olakšaju ovu našu završnicu na bilo koji način.

Kako je rekao naš izbornik ova generacija je na okupu nešto manje od tri godine, a kroz nju je prošlo 80-ak igrača. Na završnicu prvenstva Europe u Koprivnicu došlo je najboljih osamnaest i po riječima Panze u ovom trenutku to je najbolje što Hrvatska može ponuditi.

‡Luka Panza. Snimio Luka Šarlija.
‡Luka Panza. Snimio Luka Šarlija.

Turnir u našem gradu bit će zapravo prvi pravi na kojem će sudjelovati ova generacija, ali našeg izbornika to ne zabrinjava, dapače vrlo je optimističan:

Ovo je prvo pravo veliko takmičenje. Prve prave pripreme, prvi pravi pritisak i prva prava tenzija. No, ukoliko sve bude na tragu onoga što smo do sada odradili mislim da ćemo imati razloga za zadovoljstvo, ne samo mi, nego i svi oko nas.

Koliko su naši kadeti dobri dovoljno govori podatak da gotovo svi reprezentativci već igraju seniorski rukomet te da su nositelji igre u svojim klubovima. Izbornik Panza smatra da su njegovi igrači i više nego spremni za početak natjecanja:

Pa jesmo, imamo samopouzdanje. Odlično smo odradili pripreme. Milsim da smo fizički jako dobro pripremljeni, da je kompletan stožer odradio jako dobar posao. Stvarno smo na jednom dobrom nivou i što se tiče mentalne i što se tiče psihičke i tehničko-taktičke pripreme.

Izbornik hrvatske kadetske reprezentacije Luka Panza i radijski voditelj Radio Drave Hrvoje Ružić. Snimio Luka Šarlija.
Izbornik Luka Panza i radijski voditelj Hrvoje Ružić. Snimio Luka Šarlija.

Naši rukometaši igrat će sve svoje utakmice u 19 sati i 30 minuta. Prva je na rasporedu u četvrtak protiv Islanda, druga u petak protiv Češke, a treća će se igrati u nedjelju protiv Švedske. Za prolazak u daljnju fazu natjecanja, koja će se također igrati u Koprivnici, naši kadeti moraju biti među prve dvije momčadi u grupi.

Spomenimo i to da će se grupa s našom reprezentacijom križati s grupom u kojoj su Njemačka, Portugal, Poljska i Srbija, a koje će se također igrati u Koprivnici.

RASPORED UTAKMICA U KOPRIVNICI:

11.8.
13:30 GER-POR
15:30 SRB-POL
17:30 SWE-CZE
19:30 CRO-ISL

12.8.
13:30 POL-GER
15:30 POR-SRB
17:30 ISL-SWE
19:30 CZE-CRO

14.8.
13:30 GER-SRB
15:30 POR-POL
17:30 CZE-ISL
19:30 SWE-CRO

zatvori