Petak, 26. travnja 2024.

Boksački spektakl uskoro u Koprivnici

Koprivnički boksački klub David bit će domaćin Premier lige u boksu 17. rujna ove godine u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. U ligi se natječu momčadi skupljene u četiri tima – Slavoniju, u kojoj su i naši boksači, Dalmaciju, Istru i Zagreb.

Ova vrsta boksačkog natjecanja po prvi puta je organizirana u Hrvatskoj, a timovi se međusobno moraju susresti po dva puta nakon čega ćemo dobiti pobjednike. Trenutno vodeći tim je tim Slavonija u kojem su i dva naša boksača – Josip Matić u seniorima i Antonio Tkalčić u mlađim seniorima, a uz pomoć trenera iz Osijeka i Vukovara vodi ih naš trener Dražen Kuhar.

Boksački turnir u Koprivnici bit će prepun odličnih i zanimljivih borbi, rekao nam je trenera Kuhara, ali same borbe nisu prvi cilj ovog natjecanja:

Ovim turnirom želimo privući mlade ljude da se bave ovim sportom, da budu sportaši. Želimo privući ljude u dvoranu, da ju napune, da gledaju jedan odličan sport i da uživaju gledajući ga. Jednostavno, tražimo publiku i nove mlade boksačice i boksače kako bi ovaj sport digli na što veću razinu.

Da koprivnički boks raste iz dana u dan sugeriraju nam i odlični rezultati koje postižu naši boksači. Sigurno je da ovaj sportski spektakl u našoj dvorani svi ljubitelji boksa i borilačkih sportova nikako ne smiju propustiti.

zatvori