Subota, 5. listopada 2024.

Ako ste noćas za volanom, podalje od čašice

Planirate li noćas u provod krenuti za volanom, držite se podalje od alkohola. Taj savjet, naravno, vrijedi uvijek, ali osobito u noći s petka na subotu kada će Postaja prometne policije Koprivnica provesti preventivno-represivnu akciju ‘Nadzor alkoholiziranosti vozača i mladih vozača’.

Riječ je o nastavku kampanje kojom policija nastoji smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanja na cestama kojima je uzrok alkoholiziranost vozača, kao i onih u kojima su sudjelovali mladi vozači.

Tijekom prvih sedam ovogodišnjih mjeseci na prometnicama u nadležnosti Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je ukupno 166 prometnih nesreća u kojima je šest osoba smrtno stradalo, 14 ih je teško ozlijeđeno, a 73 su se osobe izvukle s lakšim ozljedama. Od ukupno 262 sudionika prometnih nesreća, 51 je bio pod utjecajem alkohola (19% od ukupnog broja), što je nešto više nego u istom razdoblju lani.

Također, u četvrtini svih prometnih nesreća sudjelovali su mladi vozači, među kojima i u dvije s poginulim osobama. 27% mladih vozača koji su sudjelovali u nesrećama bilo je pod utjecajem alkohola.

Sa svim tim na umu, policija će noćas posebno budno paziti na alkoholizirane vozače, na mlade vozače te one koji su i mladi i alkoholizirani.

Slušaj uživo
zatvori