Petak, 26. travnja 2024.

Zeleni počeli s pripremama: ‘Cilj nam je sredina tablice i povratak identiteta NK Koprivnice’

Nogometaši Koprivnice danas su započeli s pripremama za novu trećeligašku sezonu. Protekla je bila puna turbulencija te je opstanak osiguran tek u posljednjim susretima. Na kormilu Zelenih ostaje Želimir Mešnjak, a prijelazni rok, koji je tek počeo, i više je nego zanimljiv u Koprivnici.

Kako bi izbjegli scenarij iz prošle sezone Zeleni će se sigurno trebati dobro pripremiti. Trener Mešnjak, nakon što je spasio klub od ispadanja, dogovorio je produženje suradnje te je danas sa svojim igračima započeo šestotjedne pripreme: — Pripremni dio je podijeljen u tri dijela od po dva tjedna, a u njima bismo trebali iskristalizirati ekipu te dobiti određena pojačanja kako bi prezentirali Koprivnicu na adekvatan način u Trećoj ligi — najavljuje Mešnjak. — Imamo dogovorenih devet prijateljskih utakmica. Igrat ćemo sa slabijim momčadima, s jačim momčadima i s podjednakim momčadima kako bismo imali utakmice u kojima ćemo napadati, u kojima ćemo se braniti i u kojima ćemo biti al pari jer nas sve te situacije čekaju i u prvenstvu.

Naši nogometaši cijele pripreme će odraditi u Koprivnici. Koristit će se tereni Gradskog stadiona, Bazeni Cerine te trim staza Crna gora.

Prijelazni rok bio je vrlo zanimljiv u Koprivnici. Klub su napustili Vukonić, Šarlija, Baričić, Maljak, Brcković i Leko. S druge strane, kako kaže Mešnjak, najveće pojačanje su dobili u Igoru Galu, bivšem stoperu Slaven Belupa, Hajduka te prvoligaša iz Cipra, Turske, Slovenije i Mađarske.Osim njega Zelenima će se priključiti Tuba, Raić i Bubnjić iz mlađih kategorija te Blažotić iz Radoboja.

Igor Gal. Snimio Luka Šarlija.
Igor Gal. Snimio Luka Šarlija.

— Još uvijek je rani dio prijelaznog roka, neke stvari sređujemo u hodu, a dosta ovisi i o dogovoru sa Slaven Belupom. Sigurno je da će Gal biti veliko pojačanje, a koliko sam čuo i vidio na videima, Blažotić bi također trebao biti pravi igrač. Ono što ostaje mali problem s obzirom na odlaske jest problem stopera i zadnjeg veznog, ali vjerujem da ćemo uskoro naći rješenje.

Kako je sam Mešnjak rekao trenutno je ova ekipa, u odnosu na prošlogodišnju, u malom kvalitativnom problemu. Unatoč tome, popularni Meho zna koji su ciljevi njega i njegovih igrača u novoj sezoni: — Mene kao trenera bi zadovoljilo kada bismo ekipu smjestili u što kraćem mogućem roku u sredinu prvenstvene ljestvice i osvojili Županijski kup. Veliki uspjeh bio bi kad bismo osigurali ostanak pet ili šest kola prije kraja, naravno, ako ostane ovakav kadar.

U Treću ligu ove godine su ušli Osijek B i Bedem iz Ivankova dok su Mladost Antin i ludbreška Podravina ispali. Popularni Meho naglasio je kako je liga dosta jača s obzirom na dvije nove ekipe, ali i na to da se Varaždin sve više pojačava. Naglasio je i problem čak jedanaest gostovanja na krajnjem istoku zemlje. No, unatoč svemu trener Koprivnice uvjeren je u uspješnu sezonu.

Mešnjak se osvrnuo i na novoformiranu juniorsku ekipu: — Za Nogometni klub Koprivnica juniorska momčad je vrlo važna. Imamo priliku profilirati neke igrače koji kasnije sazrijevaju kroz omladinski pogon. Dobili su na vremenu te su dobili priliku da se pripreme za seniorski svijet. Nije isto kada igrač sa 17 godina mora ući u žrvanj seniorskog nogometa, a nije kvaliteta u datom trenutku za juniore Slavena ili kada dobije dodatnih 30-ak utakmica s kojima se može dodatno spremiti za takav nivo nogometa.

Za kraj razgovora Mešnjak je objasnio koji je zapravo dugoročan cilj njegovog boravka na klupi Zelenih. — Kroz godine se pomalo izgubio identitet nogometnog kluba Koprivnica. Mi malo stariji pamtimo još i vremena Lokomotive i nekadašnje Koprivnice koja je bila ponos ovoga grada, a to sada želimo vratiti. Klub je odlično uređen, uvjeti za rad su fantastični, a plaće ne kasne ni dana. Koprivnica nije kazna i ne idu nekvalitetni igrači iz škole nogometa našeg grada u Treću ligu već je ona stepenica koju igrači moraju proći kako bi došli do prvoligaškog nogometa. Nadam se da ću se u Koprivnici zadržati jedno duže vrijeme u kojem ćemo vratiti ponovno taj identitet iz nekih prošlih vremena te da će svaki igrač biti ponosan što nosi zeleni dres.

Ovom emotivnom porukom Mešnjak je najbolje pokazao koliko mu je stalo do kluba i kako bi se Koprivničanci trebali odnositi prema njemu.

U rezultatskom smislu, sredina ljestvice u novoj sezoni sigurno bi bila dobar rezultat za trenutnu momčad Koprivnice, no prijelazni rok i pripreme tek su na na početku, a prvenstvo još uvijek predaleko da bi se nešto konkretnije prognoziralo.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori