Petak, 26. travnja 2024.

UPISI U SREDNJE ŠKOLE Evo gdje još ima mjesta

Završio je ljetni upisni rok u srednje škole. U prve se razrede na području naše županije upisalo tisuću učenika, što znači da je za preostala dva upisna roka ostalo još 216 mjesta.

U koprivničkoj Gimnaziji “Fran Galović” ima mjesta za još šestero sportaša, u Obrtničkoj 33 slobodna mjesta čekaju buduće autolakirere, plinoinstalatere, stolare, vodoinstalatere i konobare, dok u koprivničkoj Srednjoj školi više nema slobodnih mjesta.

Najmanji je interes na ljetnom upisnom roku bio za križevačku Gospodarsku školu u kojoj je nakon prvog upisnog roka ostala čak polovica mjesta nepopunjena, rekao je koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal: — Upis je bio otprilike očekivan. Mi znamo da imamo stotinjak mjesta više od broja učenika koji završavaju osme. Razredi su planirani na maksimalan broj učenika, a to ne mora biti tako i ja nisam zabrinut za upis i da će biti tehnoloških viškova. Može biti problema jedino u Gospodarskoj školi u Križevcima koja sa poljoprivrednim programima kuburi. To je vjerojatno razlog jer se radi o specijaliziranoj školi, velik broj škola u našem okruženju ima poljoprivredne programe, a možda i samo planiranje upisa u toj školi nije u skladu sa željama učenika.

Prijave za jesenski upisni rok počinju 22. kolovoza, a objava konačnih ljestvica bit će prvog dana rujna. Osmaši će se u srednju školi ove godine po prvi put moći upisati i na trećem roku koji će trajati od 5. do 9. rujna.

zatvori