Petak, 26. travnja 2024.

U Gradski stadion uloženo 600 tisuća kuna

U koprivnički Gradski stadion u posljednjih sedam mjeseci uloženo je gotovo 600 tisuća kuna. Iako su odavno u planovima i veća ulaganja poput izgradnje zgrade sa stambeno-poslovnim prostorima uz zapadnu tribinu, dovršetak krova te uređenje prostora za VIP uzvanike i novinare, za sada nema pomaka po tom pitanju.

Za stadion se brine Gradsko komunalno poduzeće Komunalac čiji nam je član uprave, Zdravko Petras, rekao više o nedavnim ulaganjima:

Prvi radovi bili su na obnovi krovišta svlačionica Škole nogometa grada Koprivnice. Maknuli smo salonitne ploče i postavili novi limeni krov. Također, ispred svlačionica smo postavili i rasvjetu kako djeca ne bi bila u mraku. Prije povijesnog dolaska reprezentacije u Koprivnicu imali smo radove na obnovi trave na terenu te na obnovi sustava odvodnje uz zapadnu tribinu. Obnovili smo svlačionice i VIP salone. Posljednje što smo napravili je postavljanje umjetne trave na betonsko igralište iza zapadne tribine gdje smo postavili i novu kanalizaciju i ogradu.

Petras je posebno istaknuo radove na novom terenu s umjetnom travom:

Imam stvarno pozitivne povratne informacije građana. Puno ljepše i funkcionalnije sada izgleda taj dio stadiona. Prvenstveno je ta umjetna trava namijenjena školi nogometa kako bi se rasteretili i ovako prebukirani tereni.

Snimio Luka Šarlija.
Snimio Luka Šarlija.

Osim škole nogometa teren će moći koristiti i rekreativci. Kako je rekao Petras, vrlo blizu dogovora su s koprivničkom Udrugom rekreativnog sporta o vraćanju “ljetne lige” već od iduće godine, a svi znamo koji je ona broj ljudi okupljala.

Što se tiče novih ulaganja slijedi uređivanje dijela kod teniskog igrališta gdje će se ukloniti stara baraka u kojoj su tenisači bili do sada. Naš teniski klub nove prostorije imat će ispod zapadne tribine.

zatvori