Petak, 26. travnja 2024.

ONI SU BUDUĆNOST Denis pobijedio u Zagorju, Fran branio boje Hrvatske u Mađarskoj

Mladi su koprivnički triatlonci proteklog vikenda bili uistinu svestrani.
Ustupila Sonja Pleše.
Ustupila Sonja Pleše.

Denis Pleše već je, gotovo možemo reći, tradicionalno osvojio zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji na 15. Zagorskom triatlonu u Gornjoj Stubici. Osim toga, zauzeo je izvrsno treće mjesto u ukupnom poretku, iza pobjednika Jacopa Butturinija iz Italije te domaćeg favorita Matije Lukine.

Svjetla pozornice svakako je zaslužio i Fran Tisaj, mlada nada koprivničkog triatlona. Fran je u mađarskom Tiszaújvárosu uspješno završio svoju prvu međunarodnu utrku u dresu hrvatske reprezentacije. Franova je konkurencija bila velika: 90 natjecatelja iz 25 zemalja nastupilo je u njegovoj kategoriji. Fran nije ušao u finale, ali stekao je iznimno vrijedno iskustvo za daljnja natjecanja, a koliko je triatlon kao sport u susjednoj Mađarskoj prepoznat svjedoči i podatak da se u Tiszaújvárosu ovakva natjecanja organiziraju već 15 godina. Prati ih toliko ljudi da je u krugu od 50 km teško naći smještaj, piše nam Franov otac Hrvoje. Fran će naredni tjedan provesti u Mađarskoj gdje s ostalim članovima reprezentacije ostaje u sportskom kampu koji organizira Europska triatlon federacija.

Drugi dio sezone našim triatloncima donosi nova domaća i međunarodna natjecanja, na kojima će, nažalost, i dalje nastupati za boje zagrebačkog kluba budući da u Koprivnici takav klub ne postoji.

zatvori