Subota, 27. travnja 2024.

SINIŠA KOVAČIĆ: Dat ću sve od sebe da se HRT-ovo dopisništvo vrati u Koprivnicu

Na Prisavlje su danas s incijativom ponovnog otvaranja dopisništva HTV-a u Koprivnici stigle dvije inicijative – Grada Koprivnice, ali i Koprivničko-križevačke županije.

Inicijativa je pobudila pažnju odgovornih, za zaključiti je iz izjave koju je Radio Dravi dao ravnatelj HRT-a Siniša Kovačić: — Jako mi je drago da su i Grad i Županija iskazali interes. Mi kao Hrvatska radiotelevizija nastojat ćemo dati sve od sebe da u što kraćem roku uspijemo u projektu revitalizacije svih dopisništava koja su ugašena u proteklom vremenu. Tu je svakako i Koprivnica. U kojem će to roku ići, ne mogu reći. No to prvenstveno ovisi o tome hoće li Grad i Županija htjeti participirati u najmu prostora, odnosno u pronalaženju lokacije budućeg dopisništva u Koprivnici.

— Zašto bi Grad i Županija trebali participirati u tome?

— Zato što je to puno jednostavniji put, puno relaksiranija situacija za nas koji smo javni medijski servis i takva je praksa i u drugim gradovima. Samo ću podsjetiti da smo u proteklih nekoliko mjeseci primjerice od grada Bjelovara, Metkovića i Vukovara dobili vrlo konkretne ponude koje su naišle na razumijevanje naše tehničke službe i u vrlo kratkom vremenu smo uspijeli revitalizirati dopisništva u tim gradovima.

Kovačić je za Radio Dravu rekao da će dati sve od sebe da se dopisništvo javne televizije vrati u Koprivnicu: — Budući da sam Koprivničanec, vjerujte da je i meni intimno stalo da se to dogodi u mom mandatu, kad god on završio. Vjerujte, dat ću sve od sebe da se probamo vratiti u Koprivnicu.

Ravnatelj Kovačić kaže da je HRT-u prioritet vratiti u život dopisništva što će omogućiti i javljanja uživo iz gradova poput Koprivnice.

zatvori