Petak, 26. travnja 2024.

Renesansni festival ponovno TOP događaj u Hrvatskoj

Hrvatska turistička zajednica ponovno je uvrstila koprivnički Renesansni festival u TOP događanja u Hrvatskoj.

Osim novčane potpore od 200 tisuća kuna, veliko je to i priznanje za gradsku Turističku zajednicu, rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Vijeća Turističke zajednice, ujedno zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić: — Ono što nas danas puni ponosom je to da se Renesansni festival etablirao kao top turistička manifestacija ove zemlje. Ne samo zato jer je to teško postići u Koprivnici, već je u tim mjesecima teško parirati morskom turizmu, a mi to s našim festivalom uspijevamo. Vrlo je važno reći i da nas uvijek guraju u industriju, poljoprivredu i proizvodnju jer smo kao Gruntovčani, a ovo je lijepa i dobra stvar za koprivnički i podravski ponos jer se pokazuje da se turizam i manifestacije znaju raditi i u Podravini i da nije nužno da imaš more, sol i ribe da bi imao uspješnu turističku manifestaciju.

Top događanjima ove godine proglašene su, između ostalih, Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016, ATP turnir u Umagu, Advent u Zagrebu te Špancirfest, a biti uvršten u ovakvo društvo velika je odgovornost i poticaj za daljnji napredak, smatra Jakšić. — Ovo je samo početak jedne lijepe priče jer ovakvi uspjesi kakve postižemo nas definitivno guraju da i dalje razrađujemo projekt renesansnih bedema i renesanse u Koprivnici te da tražimo model kako da te renesansne dane u našem gradu proširimo na što veći dio godine jer bi bilo šteta da ne iskoristimo ono što nam donosi pune smještajne kapacitete, pune kafiće i restorane i jako puno gostiju. Odgovornost je sada na nama da nađemo model kako da to koristimo čim veći dio godine.

Da su smještajni kapaciteti u Koprivnici za vrijeme održavanja Renesansnog festivala već sad popunjeni potvrdila je na konferenciji za medije članica Vijeća gradske Turističke zajednice Jadranka Lakuš, dodavši da će na ovogodišnjem izdanju sudjelovati više od 1.200 kostimiranih sudionika iz 11 zemalja. Glavna tema ove godine bit će srednjovjekovna glazba.

Hrvatska turistička zajednica ove će godine financijski poduprijeti još dvije manifestacije u našoj županiji – đurđevačku Picokijadu s 50 tisuća kuna u sklopu programa „Potpore događanjima na turistički nerazvijenim PPS područjima“ i križevačko Veliko spravišče s 20.000 kuna u sklopu programa „Potpore nacionalnim i regionalnim događanjima“.

zatvori