Utorak, 28. svibnja 2024.

FRANU U ČAST Djeca na kreativnoj radionici upoznala Galovića i njegovu poeziju

Kreativna radionica ‘Franu u čast’ održana je u srijedu, 6. srpnja ispred Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’.

Prva kreativna radionica u okviru ovogodišnjeg ‘Ljeta u knjižnici’ bila je, kako joj i ime kaže, posvećena pjesniku iz Peteranca po kojemu Knjižnica nosi ime, a čija se obljetnica rođenja obilježava ovoga mjeseca.

Radionicu je vodila Ivana Kranželić. Djeci je čitala Galovićevu poeziju s motivima prirode te ih je upoznala s glavnim crtama iz Franovog života. Nakon toga uslijedio je kreativni dio u kojem su se djeca likovno izrazila asemblaž tehnikom. Lijepljenjem prirodnih materijala, kamenčića, češera, mahovine, grančica, perja i sl. nastale su slike koje prikazuju neke od najpoznatijih motiva iz Franove poezije.

Ljetne kreativne radionice u Knjižnici nastavljaju se i dalje. Tako će u srijedu, 13. srpnja, pod vodstvom umjetnika Zvonimira Haramije Hansa djeca ispred knjižnice oslikavati mitološka bića i naučiti kako izraditi strip.

Sljedeće srijede, 20. srpnja, štićenice Doma za starije i nemoćne Koprivnica od 9:30 izrađivat će “Bakinu kuharicu”, a svi zainteresirani tamo mogu doznati što se nekada kuhalo, zapisati omiljene recepte i ilustrirati kuharicu koja će biti dostupna u digitalnom obliku.

Izvor: Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović'.
Izvor: Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’.
Izvor: Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović'.
Izvor: Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’.
zatvori