Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Podravsko-prigorskim obrtnicima omogućena edukacija u Norveškoj

Podravsko-prigorski obrtnici dobili su veliku priliku educirati se u Norveškoj.

Naime, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije dobila je 29.879,08 eura za projekt edukacija o instaliranju postrojenja za proizvodnju energije iz biomase. Osim toga, predviđena je i razmjena iskustva između predstavnika Obrtničke komore i norveških partnera, potom izrada brošure – priručnika za postavljanje postrojenja za proizvodnju energije iz biomase te na kraju i prenošenje stečenih znanja obrtnicima u našoj i susjednim županijama.

Ispred županijske Obrntičke komore Ugovor o dodjeli bespovratne potpore u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU potpisao je predsjednik Zvonko Pecikozić. Provedba programa počinje 01. rujna a završava 01. ožujka iduće godine. Odgovoran za provedbu projekta je tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać.

Recimo i da je ugovor potpisan u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU a novac je osiguran iz Fonda za bilateralne odnose Europskog gospodarskog prostora i Financijskog mehanizma Kraljevine Norveške. Na svečanoj ceremoniji potpisivanja bili su, među ostalima i ministar Tomislav Tolušić te njegov pomoćnik Tomislav Jurendić.

 

zatvori