Petak, 26. travnja 2024.

GLAZBENA POSLASTICA Večeras počinje drugi po redu Fest jazza u Koprivnici

Koprivnica će sljedeća dva dana biti u znaku jazza. Večeras počinje drugo izdanje festivala ‘Fest Jazza’, Koprivničancima premijerno predstavljenog prošloga ljeta.

Posjetitelje ove godine očekuje više od 150 sudionika, 9 glazbenih sastava, glazbene radionice, predavanja, festivalska noć, projekcije i jam session te druženje na raznim lokacijama i to sve potpuno besplatno.

Festival će na koprivničkom Zrinskom trgu večeras u 19:15 sati otvoriti svjetski poznati švedski trubač Lasse Lindgren i Big Constellation koji će izvesti zanimljiv program „Big band plays Abba“. — Čut ćemo nešto što svi poznajemo u jednom malo drugačijem ruhu, u orkestralnom jazz ruhu. Vrlo interesantan program, ja sam ga imao prilike čuti i svirati. Ekipa od koje je orkestar sastavljen je internacionalna, to su najbolji glazbenici u Sloveniji i Hrvatskoj — najavio je njihov nastup poznati koprivnički saksofonist Vojkan Jocić, jedan od organizatora Festa jazza.

Nakon toga na pozornicu stupa poznati hrvatski alt saksofonist Miro Kadoić. – On je trenutno član i vođa saksofonske sekcije u HRT Big bandu ili HRT Jazz orkestru. On će se predstaviti sa svojim materijalom. Ekipa s kojom on nastupa je internacionalna – najavio je Jocić.

Večerašnji program na trgu se nakon nastupa Portugalca Marca Santosa seli u Kuglanu gdje će jam session započeti vrsni mađarski glazbenici okupljeni u Ivan Tiborcz Trio.

Sutrašnji program započinje već u jutarnjim satima kad će na Zrinskom trgu nastupiti Limena glazba Virje. Gradska glazba Samobor nastupit će u poslijepodnevnim satima, a nakon nje slijede i Zvjezdan Ružić Sextet, Markov Brother’s Organ 5 i Chui.

Fest jazza 2016. – program

Petak, 8. srpnja

Zrinski trg
19:00 Otvorenje festivala
19:15 Lasse Lindgren Big Constellation (SE/HR/SLO)
20:45 Miro Kadoić Sextet (HR/SLO)
22:15 Marco Santos (PT/NL)

MMC Koogla | Festivalska noć
00:00 Ivan Tiborcz Trio (HU) + jam session

Subota, 9. srpnja

Zrinski trg
9:30 Limena Glazba Virje (HR)
18:00 Gradska glazba Samobor (HR)
19:15 Zvjezdan Ružić Sextet (HR)
20:45 Markov Brothers Organ 5 (AT/UA/PT)
22:15 Chui (HR)

Umjetnička škola Fortunat Pintarić
13:00 –- 15:00 Jazz Workshop (Renato Chicco)

Kino Velebit
15:00 -– 17:00 Tribute to BP,– „Welcome to the Club“

MMC Koogla
00:00 After Fest Jazza ’16.

U slučaju lošeg vremena Festival će se u petak održati u dvorani Domoljub (Starogradska 2), a u subotu u MMC Koogli.

zatvori