Petak, 10. svibnja 2024.

NOVE MJERE ‘Želimo pomoći poduzetnicima koliko možemo, a ovo su prvi koraci’

Grad Koprivnica ima novi sustav mjera poticanja poduzetništva.

Kreiran je kako bi se potaklo razvoj malog i srednjeg poduzetništva, pojasnio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić: — Sve analize o gospodarstvu Koprivnice pokazuju da je desetljećima jedino sigurno da poduzetništvo i ekonomija počivaju na velikim gospodarskim subjektima. To su Podravka, Carslberg, Hartmann i Belupo. Kad govorimo o malom i srednjem poduzetništvu, još smo uvijek ispod prosjeka Republike Hrvatske. Zadali smo si kao jedan od ciljeva da te brojke definitivno okrenemo.

Zrinski trg pri tome računa na suradnju Udruženja obrtnika s kojim je već pokrenuta komunikacija s poduzetnicima. Cilj je stvoriti prijateljsko ozračje za razvoj i djelovanje malog poduzetništva. — Ono što nam je najvažnije i do čega smo došli već na prvim kavama s poduzetnicima jest da vidimo kako im možemo pomoći u borbi s državom i njenim parafiskalnim nametima. Dat ćemo sve od sebe da otklonimo i birokratske zapreke na gradskom nivou. No najvažnije je da ta komunikacija i kolanje informacija budu stalni jer samo tako možemo mijenjati i poduzetničku klimu i poduzetničku svijest u našem gradu. Upravo se tu krije razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u gradu Koprivnici — pojašnjava Jakšić.

Jakšić najavljuje da će gradskih mjera biti još, no stručne će službe također tražiti i mogućnosti pomoći ovdašnjim poduzetnicima na nacionalnom, ali i na europskom nivou.

zatvori