Petak, 26. travnja 2024.

LJETO NA ZRINSKOM Večeras koprivnički gimnazijalci, sutra Štublin band

Učenici koprivničke Gimnazije “Fran Galović” Matea Čvagić, Hannah Pavlić, David Rožmarić, Petar Šimčić i Tea Mačković, koji zajedno čine grupu Passeneger Routine, nastupit će večeras na Zrinskom trgu.

Koprivnički peteročlani sastav će na pozornici na glavnom gradskom trgu u sklopu Ljeta na Zrinskom uz zvuke klavira zasvirati obrade popularnih skladbi te predstaviti nekoliko autorskih uradaka.

Podsjetimo da su mladi glazbenici potkraj prošle godine sa svojim autorskim skladbama nastupili i na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu i na taj način predstavljali koprivničku Gimnaziju, naš grad i županiju.

Ustupio Štublin band.
Ustupio Štublin band.

U nedjelju će pak Koprivničance zabavljati poznati country rock band iz Koprivnice “Štublin band”.

Štublin band svojim karakterstičnim zvučnim i scenskim nastupom izvodi pretežno hrvatski country rock. Repertoar su poznate obrade podravskih, zagorskih i međimurskih tradicionalnih pjesama, ali dečki na pojedinim nastupima izvode i klasičan country repertoar. Band ima i dosta autorskog materijala koji se vrti po radio stanicama te zapažene nastupe u Zagrebu, Zaprešiču, Krapini itd.

Začetnik ideje o sviranju kajkavske country glazbe još prije 14 godina bio je Krešimir Delimar, a sastav čine i Zdravko Capek i Darko Ivančan.

Svi koncerti u sklopu Ljeta na Zrinskom, pa tako i ovi, počinju u 21 sat.

zatvori