Subota, 11. svibnja 2024.

CRNA TOČKA Uskoro nova regulacija prometa na raskrižju Krležine i Sabolićeve

Raskrižje Krležine i Sabolićeve ulice sve je izraženija crna prometna točka u Koprivnici.

Na taj je problem upozorila HDZ-ova vijećnica Emina Kovačević za govornicom Gradskog vijeća: — Tamo se gotovo na tjednoj razini događaju prometne nezgode, a prije desetak dana tamo je stradalo i jedno malo dijete. Stoga pitam koje ste mjere poduzeli da se taj problem riješi ili jednostavno čekate da tamo netko izgubi život.

Da nadležni u Gradskoj upravi ne sjede skrštenih ruku već nastoje riješiti uočeni problem, rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić: — Do kraja ovog tjedna počinju radovi na rješavanju ovog problema. Tamo će doći do deregulacije prometa. To je proces koji se mora usuglasiti i s policijom i s drugim nadležnim institucijama. Naime, stručne službe Grada procijenile su, a s tim se složila i policija, da je tamo dovoljno velika vidljivost i dovoljno veliki prostor te da do prometnih nesreća dolazi nažalost isključivo zbog nepažnje. Stoga ćemo krenuti s rješavanjem tog problema, promijenit ćemo regulaciju prometa i nadamo se da više nećemo voditi ovakve rasprave.

Do tada, kaže Jakšić, jedino preostaje po tko zna koji puta uputiti apel sudionicima u prometu i pozvati ih da uvaže znak ‘stop’ i pokušaju stati.

zatvori