Srijeda, 8. svibnja 2024.

LJETO ZA PAMĆENJE ‘Želimo stvoriti sasvim novu manifestaciju o kojoj će se pričati’

Brojni koncerti, izložbe, radionice, kino na otvorenom i manifestacije poput Festivala palačinki obogatit će vruće ljetne dane u Koprivnici.

Bogatim programom ovogodišnjeg Koprivničkog ljeta, u sklopu kojeg će se po prvi puta održati i Ljeto na Zrinskom, Grad Koprivnica želi obogatiti društveni život građana i njihovih gostiju koji će tijekom ljeta boraviti u ‘podravskoj metropoli’.

Sadržaji su namijenjeni onima od 7 pa do 77 godina, rekao je na današnjoj konferenciji za medije uoči početka Koprivničkog ljeta zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te dodao: – Koprivničko ljeto je tradicionalna manifestacija u kojoj si naše institucije iz godine u godinu daju truda da sve one programe koje mogu odrade i tokom ljeta i da ih stave na raspolaganje našim sugrađankama i sugrađanima kako bi kvalitetno proveli ljeto u Koprivnici. Ono što je bila naša zajednička želja jest da ove godine nadmašimo dosadašnja Koprivnička ljeta i da pokrenemo novu manifestaciju koja će isto tako postati tradicionalna o kojoj će se pričati u našim krajevima.

Prvo izdanje Ljeta na Zrinskom donosi 30 koncerata koprivničkih, ali i stranih izvođača različitih glazbenih žanrova koji će na glavnom gradskom trgu svirati gotovo svakog dana. U gradskom parku gledat će se filmovi pod zvijezdama, a brojne aktivnosti kao i obično pripremila je Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.

Kazališne predstave gledat će se u Domu mladih i na Šoderici, turnir u odbojci igrat će se na bazenima Cerine, a zanimljive izložbe moći će se razgledati u koprivničkom Muzeju te galerijama u Koprivnici i Hlebinama. Kao što smo i ranije najavljivali, u Koprivnicu dolazi i Festival palačinki koji će se, kako nesluženo doznajemo, na glavnom gradskom trgu održati za vikend 15. srpnja.

Koprivničko ljeto službeno počinje u četvrtak kada će u 20:20 sati na Zrinskom trgu zapjevati The Frajle i trajat će do 3. rujna.

http://drava-info.hr/2016/07/koprivnicko-ljeto-program/

zatvori