Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Javnim radovima do novih radnih mjesta u Koprivnici

Grad Koprivnica dobio je odobrenje za angažiranjem 63-oje građana na javnim radovima.

Počet će raditi u ponedjeljak 1. kolovoza i bit će raspoređeni u gradskim tvrtkama i ustanovama – Kampusu, Muzeju, Knjižnici, Turističkoj zajednici te u Komunalcu, gdje će ih raditi najviše – čak 41.

Predsjednica Uprave Maja Hleb kaže da se u Komunalcu vesele njihovom dolasku, da imaju za njih puno posla te da će doprinijeti ljepšem izgledu grada:

Rasporedili smo ih na groblje, tržnicu i sajmište, odnosno u Gradski javni wc koji bi trebao raditi cijele dane. Sada ćemo produžiti radno vrijeme gradskog wc-a do 23 sata. Osim toga, stavit ćemo ih na zelene površine, na čišćenje i održavanje staza, jedan dio će biti angažiran na bazenima. Sve u svemu, bit će ih svagdje po malo, najviše će ih ići van, na ulice.

Hleb je izrazila nadu da se i građani koji će doći raditi vesele tome kao i njihovi poslodavci u Komunalcu. Radni angažman na javnim radovima trajat će tri mjeseca, što znači da će raditi do kraja listopada.

Osim toga, Komunalac je spreman podnijeti zahtjev i za dodatno angažiranje dvadesetak mladih na stučno osposobljavanje. Bude li im dozvoljeno, u Mosnoj imaju i vremena i mogućnosti osposobiti ih za samostalni rad u struci, zaključila je Hleb.

zatvori