Petak, 26. travnja 2024.

Građevinari se ispričali zbog nedjeljne buke na Trgu Zlate Bartl

Stanovnici Lenišća požalili su se na buku koja nedjeljom dolazi s gradilišta nove stambene zgrade na Trgu Zlate Bartl.

Kako su nas upozorili, već dvije nedjelje za redom pet građevinskih radnika je radilo na gradilištu od sedam ujutro do sedam navečer remeteći pri tom nedjeljni mir. Da je riječ o iznimci, a ne pravilu Dravi.info je rekao tehnički direktor virovske građevinske tvrtke “GT Jura” Darko Sikavica:

Pa nisu to baš teški građevinski radovi, ali je činjenica da smo morali zbog tehnologije, zbog rokova, nešto što nismo stigli, odraditi. Imali smo obvezu u ponedjeljak izvesti betonažu. Stoga smo zbog tehnologije morali u nedjelju odraditi ono što nismo stigli u subotu. Pokušali smo to što tiše, ali očito nam nije uspjelo.

Sikavica kaže da će rad nedjeljom ubuduće pokušati izbjeći, jer je – kaže, svjestan potrebe građana za nedjeljnim mirom:

Žao mi je. Vjerojatno je i bilo nešto bučnije. Ispričavam se. Pokušat ćemo to izbjeći. U svakom slučaju, nije nam princip raditi ni nedjeljom ni praznikom. Vjerojatno nećemo i ubuduće, osim ako bude neka posebna situacija. No, sigurno ćemo nešto slično izbjegavati.

Recimo još da je riječ o stambenoj zgradi s više od 40 stanova na Trgu Zlate Bartl. Virovska tvrtka ima obvezu svoj dio građevinskih radova završiti do kraja godine, a cijela zgrada bi trebala tijekom idućeg ljeta biti spremna za useljenje.

Gradilište na Trgu Zlate Bartl. Snimila Nela Carek.
Gradilište na Trgu Zlate Bartl. Snimila Nela Carek.
Gradilište na Trgu Zlate Bartl. Snimila Nela Carek.
Gradilište na Trgu Zlate Bartl. Snimila Nela Carek.
zatvori