Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Vincekov performans i izložba za kraj prvih Dana koprivničkog Muzeja

U petak je završio trodnevni program prvih Dana Muzeja grada Koprivnice kojima se obilježila 65. obljetnica otvaranja prvog muzejskog postava u našem gradu.

Koprivnički muzealci su zadnji dan manifestacije otvorili vrata Muzeja i Galerije te omogućili građanima da se upoznaju s onim što svakodnevno rade. Građani su tako mogli donijeti potencijalan muzejski predmet na ocjenu i procjenu, porazgovarati s kustosima, muzejskim knjižničarima i pedagozima te besplatno razgledati stalni postav i izložbu “Arheologija Torčeca: izbor iz Arheološke zbirke obitelji Zvijerac”.

Večernji program počeo je u Sinagogi gdje je poznati koprivnički autor Vlatko Vincek izveo performans naslova “Entropija”.

Publika se nakon performansa uputila na otvorenje Vincekove izložbe “Urdoksa” u Galeriji Koprivnica, a nakon izložbe organizatori su se smjestili u muzejsko dvorište. Tamo je audio-vizualnu instalaciju “Solitude of the trees” izveo Bojan Koštić, a službeni dio ovogodišnjeg programa završio je koncertom domaćeg benda Pepel Puh.

Koprivnički muzealci, kako su nas izvijestili, zadovoljni su odazivom građana te će slične kulturne sadržaje pripremati i u budućnosti.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

Slušaj uživo
zatvori