Subota, 27. travnja 2024.

Kupačima ukazali na sigurnost kupanja i zaštitu od vrućina

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je još jednu aktivnost u sklopu projekta Sigurnost na vodi.

Brojni volonteri koprivničkog Gradskog društva Crvenog križa, Kluba mladih i Općinskog društva Crvenog križa Legrad obišli su ove subote, 23. srpnja, kupališta Šodericu i Dravu kod Legrada kako bi kupače upoznali s pravilima ponašanja na i uz vodu te podijelili letke Hrvatskog Crvenog križa “Nauči sigurnost na vodi”.

Mališanima na oba kupališta podijelili su lopte za igru u vodi, a kupačima lepeze i kape Hrvatskog Crvenog križa koje su izrađene u sklopu Akcijskog plana za ublažavanje posljedica toplinskog udara 2016. pod vodstvom Ministarstva zdravlja.

U akciji na Šoderici sudjelovala je i Policijska uprava Koprivničko-križevačka, partner na projektu. Policijska službenica za nadzor i planiranje Ureda načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke Tatjana Židov obišla je zajedno s predstavnicima koprivničkog Crvenog križa kupališta te je postavila plakate Policijske uprave na kojima su također istaknuta važna pravila za kupače.

Cilj zajedničke akcije Gradskog društva Crvenog križa i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Podsjetimo, akcija Sigurnost na vodi provodi se treću godinu za redom, a osim aktivnosti na kupalištima, na jesen će se provesti radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Ujedno će se u jesenskim mjesecima drugu godinu za redom održati Tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerine.

Projekt financira Hrvatski Crveni križ iz sredstava boravišne pristojbe.

zatvori