Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Jazz glazbenici iz cijele Europe Koprivnici priredili vrhunski doživljaj

Ovog je vikenda (8. i 9. srpnja) Koprivnica bila domaćin 2. izdanja međunarodne jazz manifestacije na otvorenom „Fest jazza Koprivnica“. Glazbenici iz Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Španjolske, Portugala, Mađarske, Austrije i Švedske svojim su nastupima pružili mnogobrojnim posjetiteljima pravu eksploziju vrhunskog jazz zvuka.

U dva dana ljetnog festivala i skoro 24 sata neprekidnog programa uživalo je oko 3000 posjetitelja. 9 koncerata na glavnoj pozornici u centru grada Koprivnice, radionica jazz improvizacije, neizostavna festivalska noć uz jam session na kojem su sudjelovali i zajedno muzicirali glazbenici iz glavnog programa privukli su ljubitelje jazz glazbe, posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske, Mađarske, Slovenije.

U petak, 8. srpnja, nakon službenog otvorenja festivala, švedski trubač i multiinstrumentalist Lasse Lindgren svojom je energijom pokrenuo i najumornije noge nakon napornog radnog tjedna. Nakon njega, posjetitelji su uživali i u muziciranju izvrsnih Miro Kadoić Sexteta i sastava Marca Santosa iz Portugala. Marco je svojom glazbom oduševio publiku u Koprivnici, u mnogima potaknuo pozitivne emocije.

Nakon Festivalske noći i jam sessiona u MMC Koogli, drugi dan donio je još više glazbe. Limena glazba Virje razbudila je Koprivnicu, a zainteresirani posjetitelji su o osnovama jazz improvizacije učili od profesora klavirista Renata Chicca. Pod zvjezdanim koprivničkim nebom i u predivnom ozračju koprivničkog Zrinskog trga, u subotu su sve prisutne svojim nastupima počastili izvrsni Zvjezdan Ružić Sextet, Markov Brother´s Organ 5 i hrvatskoj jazz publici već dobro poznat sastav Chui.

NASTAVAK

U petak i subotu se do jutra plesalo u MMC Koogli. U petak je svojim nastupom oduševio Ivan Tiborcz Trio iz Mađarske, a u subotu, na After Fest Jazza partyju DJ Stella.

„Mali grad za pravu jazz energiju! Bilo mi je predivno s pozornice vidjeti sve te ljubitelje glazbe kako istinski uživaju“, rekao je Renato Chicco.

„Nije mi bilo ni na kraju pameti da ću u Koprivnici doživjeti festival svjetskog kalibra i da će nas organizatori dočekati i ugostiti kao da smo neke američke zvijezde. Bilo nam je predivno od hrane, dočeka, bine, uvjeta, sounda, ton majstora, stvarno sve pohvale“, istaknuo je Zvjezdan Ružić.

„Zadovoljni smo kao organizatori i sretni jer je Koprivnica dva dana živjela jazz glazbu. Oborili smo prošlogodišnji broj posjetitelja, line up je bio pun pogodak, a nasmijana lica u publici nama su najveća nagrada i poticaj da idući, treći po redu, Fest Jazza bude još veći i bolji“ – Helena Hraščanec, Jazz Klub Koprivnica.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori