Petak, 26. travnja 2024.

Dva gola Ivanovskog i eurogol Barića za tri boda Farmaceuta

Nogometaši Slaven Belupa ostvarili su i drugu pobjedu u nizu. U drugom kolu Prve hrvatske nogometne lige, na koprivničkom Gradskom stadionu, pred nešto manje od 700 gledatelja u uzbudljivoj utakmici s čak pet pogodaka Farmaceuti su slavili protiv vinkovačke Cibalije s 3:2. Utakmicu su obilježila čak dva preokreta, dva pogotka Ivanovskog te dva prekrasna eurogola Vitaića i Barića.

U odnosu na pobjedu u prošlom kolu protiv Intera iz Zaprešića trener Slavena Željko Kopić odlučio se na jednu promjenu. Umjesto ozlijeđenog Gregurine u prvih jedanaest istrčao je Mario Burić.

Krenuli su odlučno naši nogometaši i susret te su već u trećoj minuti poveli 1:0. Savić je s lijeve strane uputio prizemnu loptu u šesnaesterac, gosti su loše reagirali, a svoj prvi pogodak za Slaven zabio je Ivanovski koji je spremno pospremio loptu u kut golmana Matkovića.

Odlično su igrali Farmaceuti u tim trenucima i kao da je pitanje bilo kada će pasti drugi pogodak u mreži Cibalije. U 14. minuti kombinirali su Ejupi i Christensen, ali Danac nije uspio na najbolji način smiriti loptu te mu je gostujući vratar obranio slab udarac.

I onda, šok. U 22. minuti lopta dolazi na tridesetak metara od Slavenovog gola, a Frane Vitaić, gostujući kapetan i najbolji igrač, fenomenalnim udarcem pogađa lijeve rašlje Markovića i izjednačuje rezultat. Poremetio je taj gol igru Farmaceuta koji nisu više dominirali kao na početku susreta.

U 37. minuti vidjeli smo potpuni preokret. Gosti su iskoristili lošu reakciju naše obrane te je na jednu povratnu loptu natrčao Rodrigues i zabio za 1:2. Bio je to rezultat s kojim su momčadi otišli na odmor.

Da nije bio zadovoljan svojom momčadi Kopić je pokazao već na poluvremenu napravivši dvije izmjene. Umjesto Međimorca i Savića ušli su Barić i Jovičić.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti. U 51. minuti još je jednom Frane Vitaić pokazao kakav ima udarac. Odlično je naciljao iz slobodnog udarca, ali je vratar Slavena izvrsno reagirao i izvadio loptu iz samog desnog kuta svojih vrata.

Nakon te prilike Slaven je krenuo pritiskati goste iz čega je proizašla odlična prilika. U 58. minuti centrirao je Christensen, Ejupi odlično pucao glavom, ali je stativa spriječila izjednačenje.

Nastavili su Farmaceuti s dominacijom, ali nikako nisu uspijevali opasnije zaprijetiti. U 68. minuti Ejupi je krenuo sam prema vratima gostiju, ali je pomoći sudac podigao zastavicu te je dosuđeno zaleđe što je cijeli stadion primio s velikim negodovanjem.

Da je Kopić bio u pravu kada je prije sezone najavljivao Ivanovskog kao veliko pojačanje vidjeli smo u 73. minuti. Odlično je centrirao Purić, a Ivanovski pogađa loptu glavom te šalje u prvi kut gostujućeg vratara koji je, mora se priznati, vrlo loše reagirao.

Pet minuta kasnije, u 77. minuti, prekid na Gradskom stadionu. Naime, ugasili su se reflektori te je na stadionu nastao mrak. Prekid je trajao desetak minuta, a navijače je zabavljao kamerman sa svojim nogometnim vještinama koje je koprivnička publika pozdravila pljeskom.

I nakon prekida je Slaven nastavio s pokušajima da dođe do sva tri boda. Blizu pogotka bio je Musa u 83. minuti, ali nije glavom uputio dovoljno jak udarac prema protivničkim vratima. A u 86. minuti preokret! Primio je jednu loptu na lijevoj strani Barić, ušao u sredinu s njom te uputio neobranjiv udarac u suprotne rašlje gostujućeg golmana Matković. Veliki i zasluženi pljesak cijelog stadiona dobio je Barić što je i zaslužio zaista prekrasnim pogotkom.

Samo tri minute kasnije blizu pogotka bio je i Jovičić, ali je njegov udarac glavom otišao preko vrata. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te su naši igrači ostvarili zasluženu pobjedu do koje su došli velikim zalagnjem. Dva kola, šest bodova. Odličan start Farmaceuta u novu sezonu.

U idućem kolu Slaven Belupo će igrati u Zagrebu protiv Dinama.

MAXTV PRVA LIGA, 2. KOLO:
SLAVEN BELUPO – CIBALIA 3:2 (1:2)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 651. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Robi Kezele (Rijeka) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Tino Krečak (Velika Gorica). Delegat: Tomislav Gjačić (Kutjevo).
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Purić, Musa, Međimorec (od 45. Jovičić), Štiglec – Burić (od 55. Arap), Christensen, Pokrivač – Savić (od 45. Barić), Ejupi, Ivanovski. TRENER: Željko Kopić.
CIBALIA (4-2-3-1): Matković – Žderić, Jerbić, Zagrablić, Šare – Mijoković, Mišić, Vitaić – Rodrigues, Baša ( od 66. Karačić), Ugrina. TRENER: Stanko Mršić.
STRIJELCI: 1:0 Ivanovski (3′), 1:1 Vitaić (22′) 1:2 Rodrigues (37′) 2:2 Ivanovski (73′) 3:2 Barić (86′)

zatvori