Petak, 5. srpnja 2024.

Velikim koncertom Folklorni ansambl Koprivnica proslavio 35. rođendan

Folklorni ansambl Koprivnica jučer je svečanim koncertom proslavio 35 godina rada. Najvjernijoj publici koprivnički folkloraši pripremili su bogat program i presjek rada uz pjesme i plesove Podravine, Hrvatskog zagorja, Međimurja, Baranje i Slavonije, a baš kao i prije 35 godina i prvog samostalnog koncerta, u publici se tražilo mjesto više.

Dojmove je s Dravom.info podijelila predsjednica ansambla Nada Šešić:

Mislim da je koncert bio nabijen dobrim emocijama, da su svi bili raspoloženi – i izvođači na sceni i publika koja je bila prekrasna. Po reakcijama vidjelo se da su bili zadovoljni sa onim što smo im pružili. Dvorana je bila ispunjena, neki su ostali pred vratima jer je nestalo karata, dakle i da napravimo dva koncerta imali bismo publiku što je jako velika stvar.

Na kraju programa tajnik Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturnog amaterizma u Hrvatskoj, Dražen Jelavić uručio je brončane, srebrne i zlatne diplome za čak petnaest dugogodišnjih članova ansambla i njihov dugogodišnji rad u kulturnom amaterizmu i njegovanju hrvatske kulture. Zlatno priznanje za 36 godina rada dobila je predsjednica ansambla Nada Šešić.

Rođendanskom koncertu prisustvovali su ispred Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski te ispred Županije predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

zatvori