Petak, 26. travnja 2024.

Fešta za sto godina proizvodnje rajčice

Podravka je s Gradom Umagom, tamošnjom Turističkom zajednicom i Udrugom proizvođača rajčice za preradu Pomidor, jučer u Umagu organizirala tradicionalnu gastronomsku manifestaciju, 19. Dan rajčice.

Manifestacija je bila humanitarnog karaktera pa je tako u sklopu glavne priredbe Fešte od rajčice, na kojoj su Podravkini promotori kulinarstva i članovi Hrvatskog kuharskog saveza pripremili 3500 porcija četiriju različitih vrsta jela od tjestenine i rajčice, prikupljen novac za nabavu radiološkog aparata za umaški Dom zdravlja.

U pripremanju jela od rajčice pomagao je i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić te popularni pjevač Petar Grašo.

U sklopu Dana rajčice održan je stručni skup na kojem su ugledni strani i domaći stručnjaci okupljenim proizvođačima govorili o suvremenim trendovima u proizvodnji i preradi rajčice s posebnim naglaskom na nove sortimente. Na taj je način, kako su nas izvijestili iz Podravke, simbolično obilježena stoljetna tradicija prerade rajčice u Umagu.

zatvori