Petak, 26. travnja 2024.

Gdje sve ljetuju Koprivničanci?

Sezona ljetovanja i godišnjih odmora je u punom jeku. Većina Koprivničanaca već ljetuje na nekoj od hrvatskih ili inozemnih plaža ili je barem rezervirala svoje mjesto na Jadranu u jednom od hotela i planira skorašnji početak godišnjeg odmora.

U jednoj od najstarijih koprivničkih turističkih agencija Niba tours ove je godine najviše upita bilo za hotele na relaciji Crikveničke rivijere i srednje Dalmacije. Uglavnom se traže povoljniji hoteli s uslugom polupansiona i to na tjedan dana.

U kolovozu je najviše hotela bukirano u Trogiru, zatim u Selcu te bungalovi u Kaštel Štafiliću koji imaju ‘all inclusive’ uslugu po pristupačnim cijenama i idealni su, kako kažu u Niba toursu, za odmor s obitelji.

Koprivničancima su ove godine zanimljivi i otoci Rab i Hvar. Kako navode iz Niba toursa, tamo ih mame odlične akcije i last minute ponude.

Što se tiče Europe najatraktivnije destinacije su uvijek romantičan Pariz pa Italija, Bugarska, Austrija i Češka. Od dalekih putovanja Koprivničanci traže i Rusiju – St. Petersburg i Moskvu s programom od 8 dana i 7 noćenja koji se mogu povoljno pronaći po last minute cijenama.

Ove godine je, kažu u Niba toursu, otpao Tunis, nekad jako popularna i atraktivna destinacija kao i aranžmani za tursko tržište.

Ovog ljeta su iznimno tražena jednodnevna vikend kupanja u Njivicama i Crikvenici te jednodnevni izleti i kupanje u Ičićima i Baškoj uz zanimljive sadržaje.

Iz Niba toursa ističu da već u ovim ljetnim mjesecima Koprivničanci razmišljaju kako završiti najtoplije godišnje doba. Tako će mnogi od njih u rujnu iskoristiti priliku za adrenalinski doživljaj i osvježenje dvodnevnim aranžmanom koji uključuje raftnig na rijeci Neretvi ili trodnevni izlet koji uključuje posjet Sarajevu, Mostaru, Metkoviću i Dubrovniku.

zatvori