Ponedjeljak, 8. srpnja 2024.

Emina Kovačević (HDZ): Je li se uopće sastalo Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda?

Željkica Oštrkapa-Međurečan nova je predsjednica gradskog Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Ova viša stručna savjetnica u županijskoj poljoprivrednoj Savjetodavnoj službi imenovana je kao stručna osoba iz područja nadležnosti Povjerenstva umjesto bivše koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak. Oštrkapa-Međurečan je za imenovanje dobila potporu cijelog Gradskog vijeća.
Snimio Marko Posavec.
Emina Kovačević. Snimio Marko Posavec.

Izvješće o šteti koju je na području grada uzrokovalo proljetno smrzavanje bilo je pak tema pitanja i prijedloga gradskih vijećnika na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. HDZ-ova Emina Kovačević upozorila je da je izvješće sastavljeno bez sudjelovanja dijela njegovih članova: — Sve bi to bilo u redu da se gradsko Povjerenstvo uopće sastalo ili da su bili obaviješteni njegovi članovi. Prema mojim saznanjima od dvoje članova tog Povjerenstva, to Povjerenstvo uopće nije bilo sazvano. Smatram da je učinjen veliki propust u radu tog Povjerenstva, koji otvara sumnju u rad osoba koje su sastavile i proslijedile to izvješće, kao i u transparentnost rada gradskih službi i Ureda gradonačelnice. Problem je što se ne zna po kojem je ključu sastavljeno to izvješće i tko će dobiti novac.

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić HDZ-ovoj je vijećnici odmah odgovorio: — Što se tiče Povjerenstva, s obzirom na to da je vaša glavna teza sumnje transparentnost, šlampavost, dobit ćete pismeno očitovanje. Nakon toga sve što vas tišti, u što sumnjate, možete prijaviti.

Vijećnica Kovačević naravno nije zadovoljna odgovorom koji je dobila od najodgovornijeg na Zrinskom trgu: — Nezadovoljna sam odgovorom jer vas nisam optužila za šlampavost. Samo sam rekla da imam pouzdanu informaciju da dvoje članova Povjerenstva nije bilo pozvano, ako je sjednica uopće održana. Mislim da nije u redu prema tim članovima jer i oni pred građanima Koprivnice trebaju opravdati svoj rad u Povjerenstvu i stajati iza donesenih odluka. Stoga vas molim da mi dostavite zapisnik s te sjednice i doneseno izvješće o razmjerima štete.

Iako su neki od njenih kolega vijećnika iz klupe dobacili da bi zapisnik i izvješće mogli biti na klupi za 10 minuta, ostalo je na tome da će vijećnica Kovačević tražene dokumente dobiti u propisanom roku.

zatvori