Srijeda, 8. svibnja 2024.

Azbest je i dalje na krovovima koprivničkih vrtića

Još prije otprilike godinu dana koprivnički gradski vijećnik, HDZ-ov Ernest Forjan upozorio je na problem azbestnih krovova na objektima koprivničkih dječjih vrtića.

S govornice Gradske vijećnice nedavno je upitao je li Gradska uprava poduzela nešto po tom pitanju: — Zanima me jeste li išta poduzeli ili planirate poduzeti po tom pitanju s obzirom na to da je danas svima jasno da se radi o nečemu što je štetno i otrovno. I vidimo da je već puno gradova, ne samo u Hrvatskoj već i u našem bližem okruženju, nešto poduzelo po tom pitanju, budući da se ovdje prvenstveno radi o zdravlju naše djece, ali i ljudi koji rade u tim objektima.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Azbestne ploče na krovovima pregledale su stručne službe Gradske uprave i neke komisije iz Zagreba, odgovorio je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te dodao: — Ja doista ne bih raspravljao o tome što koja komisija misli, što jest, a što nije opasno. Definitivno nam je u planu to riješiti i raščistiti. Imali smo dobar dogovor i suradnju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na žalost, sve što smo planirali i dogovarali, sve što su nam oni rekli da si planiramo je u ovih šest-sedam mjeseci iščezlo iz karte planova državne vlasti. Na nama je jedino pričekati još malo da vidimo hoće li ipak biti kakvog ugodnog iznenađenja ili ugodnih natječaja, jer sve je ovo dosad bilo neugodno. Ako do toga ne dođe ove godine, tada ćemo to, kao i mnogo puta dosad, mi u Koprivnici morati riješiti sami.

Forjan naravno nije zadovoljan ovakvim odgovorom jer je, kako je rekao, sličan onome koji mu je prije godinu dana dala bivša gradonačelnica. Vjeruje da bi Gradska uprava za uklanjanje azbestnih ploča mogla iskoristiti vrijeme ljetnih praznika kada većina djece nije u vrtićima, a ne za to čekati neko bolje vrijeme i prilike.

zatvori