Subota, 18. svibnja 2024.

VOJNI KAMP Osnovnoškolci učili danas često zanemarene vještine

Proteklog vikenda održan je vojni kamp za djecu sedmih i osmih razreda gradskih škola u bivšoj koprivničkoj vojarni, današnjem Kampusu, u organizaciji Airsoft udruge Podravina i Kluba tajlandskog boksa Samurai.

Na kampu su sudjelovala samo trojica učenika osnovnih škola “Antun Nemčić Gostovinski” i “Đuro Ester”. Unatoč slabom odazivu, kamp je proveden u potpunosti profesionalno te su učenici uživali u različitim temama koje su za njih pripremili organizatori. Topografija, orijentacija i preživljavanje u prirodi, domovinski odgoj, prva pomoć, tjelovježba i samoobrana samo su neke od njih.

Predavači na kampu bili su stručni ljudi iz redova Oružanih snaga RH, HGSS-a te profesor kineziologije, a za sudionike je organizirano i natjecanje u gađanju puškama replikama nakon prethodno odrađenog predavanja o rukovanju oružjem.

Kako nam je rekao Vinko Peharda, nastavnik i organizator, trojica učenika bila su vrlo zadovoljna i prepuna dojmova nakon završenog kampa. Razlog slabog odaziva Peharda je pripisao netom započetim ljetnim praznicima i kasnoj promociji kampa.

Ustupio Vinko Peharda.
Ustupio Vinko Peharda.
Ustupio Vinko Peharda.
Ustupio Vinko Peharda.
Ustupio Vinko Peharda.
Ustupio Vinko Peharda.
zatvori