Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Velik interes za Fortunata, ravnateljica: Shvatite nas ozbiljno, mi smo škola, a ne tečaj

Ovog tjedna održani su prijemni ispiti za upis učenika u Umjetničku školu ‘Fortunat Pintarić’. Osim u Koprivnici, gdje su kandidati mogli pristupiti prijemnom za prvi razred Osnovne glazbene škole i prvi razred Škole suvremenog plesa, prijemni su održani i u područnim školama u Virju i Đurđevcu.

Ravnateljica škole Ariana Šandl rekla je Dravi.info da su brojem zainteresiranih kandidata izuzetno zadovoljni.

Ukupno gledajući, odaziv je jako velik, mogla bih reći čak i iznad očekivanja. Stvara nam to malo ugodnih problema jer toliko djece ne možemo primiti, koliko nam je došlo na prijemni.

Točnije, prijemnom ispitu za prvi razred Škole suvremenog plesa pristupilo je dvadesetak kandidata, a za prvi razred glazbene škole njih pedesetak. Najviše je zainteresiranih kao i proteklih godina bilo za klavir i gitaru, ističe Šandl te dodaje:

Vjerujem da smo i našim radom pridonijeli, kao i edukativnim koncertima koje već godina izvodimo po školama. Čuje se za nas, dosta djece nam je došlo na završne produkcije gdje su se upoznali s radom škole i izborom instrumenata koje mogu svirati. Sve je to pridonijelo i većem interesu.

Ravnateljica Šandl rekla je i što mogu očekivati kandidati koji će položiti prijemni te na jesen upisati koprivničku Umjetničku školu.

Najčešći problem koji nam se javlja na početku je taj da se mora shvatiti da smo mi škola, a ne tečaj pa da malo dolazimo, a malo ne. Kad krenu ocjene i izostanci roditelji često pitaju pa jel to i tu tako. Da, mi smo prvenstveno škola i ja kažem, učenici koji pohađaju umjetničku školu to su učenici koji idu u dvije škole.

Rezultate prijamnih ispita, kao i odluku o tome koliko učenika mogu, s obzirom na kadar kojim raspolažu, upisati u sljedeću školsku godinu, objavit će 27. lipnja.

zatvori