Utorak, 30. travnja 2024.

UPISI Provjerite koja su vam zanimanja na raspolaganju u Srednjoj školi Koprivnica

U Srednjoj školi Koprivnica spremni su za upise novih učenika.

Rekla nam je to ravnateljica Ksenija Ostriž pobrojavši:

Kao i svake godine, Srednja škola Koprivnica nudi 10 zanimanja u strukovnom obrazovanju. Od četverogodišnjih programa u narednoj školskoj godini nudimo po jedan razred ekonomist, komercijalist, poslovni tajnik, upravni referent, hotelijersko-turistički tehničar, tehničar nutricionist, farmaceutski tehničar i fizioterapeutski tehničar. Od trogodišnjih zanimanja nudimo samo jedno zanimanje, to je zanimanje prodavač. Imamo i jedan petogodišnji program. To su medicinske sestre odnosno medicinski tehničari opće njege.

Sve su to zanimanja za koja u ovom kraju posljednjih godina vlada stabilan interes, pa su upisi u Srednjoj školi uglavnom završeni već u ljetnom roku, kaže ravnateljica Ostriž.

I dok najveće zanimanje s po troje do četvero učenika na jedno upisno mjesto vlada u medicinskim zanimanjima, prema mjerljivim pokazateljima najbolje uspjehe u školovanju postižu srednjoškolci iz klasične ekonomske škole koja je 2010. godine dobila novi, suvremeniji kurikulum. Planirano je da razredi u koprivničkoj Srednjoj školi imaju po 24 učenika.

zatvori