Petak, 26. travnja 2024.

Učenici ‘Đure Estera’ od jeseni će imati sigurniji prilaz školi

Do početka školske godine na prilaznom putu do koprivničke Osnovne škole ‘Đuro Ester’ bit će izgrađena pješačka staza.

Rekao je to zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić:

Planirali smo da sami radovi budu izvedeni tijekom školskih praznika, od kraja ove do početka iduće školske godine. Sama staza će biti smještena s južne strane postojeće pristupne prometnice na Trgu podravskih heroja između prometnice i zgrada, što je jedini prostor na kojemu imamo slobodni koridor i mogućnost izgradnje staze.

Gradska uprava ima u planu niz zahvata kojima će povećati sigurnost koprivničkih školaraca, no to neće donijeti rezultate ako i sami građani ne iskažu dobru volju, kaže Jakšić:

Provest ćemo veliku akciju, veliku kampanju. Doista ćemo ulagati u staze i prometnice no za dodatno povećanje sigurnosti djece u prometu najviše mogu učiniti svi sudionici u prometu tako da poštuju sve propise i znakove i da na najfrekventnijim područjima u gradu, osobito uz škole i vrtiće, stvarno pripaze i dignu pažnju “na n-tu”.

Recimo još da će staza koja se gradi prema školi “Đuro Ester” biti samo pješačka. Naime, kako nema dovoljno prostora za izgradnju pješačko-biciklističke staze, biciklisti će se na tom potezu i dalje kretati po prometnici.

zatvori