Petak, 26. travnja 2024.

STATISTIKA MEĐU VRATNICAMA Tehničar izjednačio rekord novigradske Drave

Županijske nogometne lige oduvijek je krasio velik broj golova, odlični napadi i napadačke akcije što svi ljubitelji ove najvažnije sporedne stvari na svijetu vole. Ipak, nešto se pita i obranu i golmane.

Ovogodišnji prvak, Tehničar iz Cvetkovca, izjednačio je rekord u najmanje primljenih golova tijekom sezone gledajući posljednjih osam godina Prve županijske nogometne lige. S primljenih 17 pogodaka izjednačili su se s prošlogodišnjom momčadi novigradske Drave koja je primila jednak broj golova.

Tehničar je u čak 13 utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom dok je godinu ranije Dravi to uspjelo u čak 14 susreta. Velike zasluge za ove rekorde sigurno imaju i vratari, ali i treneri. Cvetkovčani su ove sezone na svojim vratima imali iskusnog Bodu i mladog Kovačića koji su se često mijenjali, ali je rezultat uglavnom bio isti – malen broj primljenih pogodaka. Sezonu ranije, uz pomoć svoje obrane, vrata Novigradaca branio je Vlah.

Na klupama ovih dviju momčadi bili su Sović u Tehničaru, koji je samo potvrdio svoju kvalitetu, i Mešnjak u Dravi, čiji je uspjeh još i veći ako znamo da je uz sebe ipak imao dosta slabiju ekipu u odnosu na ovosezonski Tehničar.

Podsjetimo, u pet sezona prije spomenute dvije najmanje primljenih golova uglavnom su imali Imbriovčani koji su u sezonama od 2010/2011 do 2012/2013 redom primali 29, 38 i 24 gola. U sezoni 2009/2010 najmanje golova, 41, primio je đelekovečki Osvit, a u sezoni 2013/2014 Bratstvo iz Kunovca primilo je 28 golova.

zatvori