Petak, 26. travnja 2024.

Svjetski dan darivatelja krvi obilježen sportskim susretima i druženjem u Sokolovcu

Svjetski dan darivatelja krvi, 14. lipnja, obilježen je susretima darivatelja krvi u Sokolovcu u utorak. U organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, domaćin susreta bilo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica uz pomoć općinskog društva Crvenog križa Sokolovac.

Na otvaranju susreta bili su Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, gradonačelnik Križevaca i saborski zastupnik Branko Hrg i njegov zamjenik Ivan Vuk i zamjenica načelnika Općine Sokolovac dr. Vesna Belak Došenović. Gosti su uputili čestitke darivateljima krvi u povodu njihovog dana te izrazili zahvalu za plemeniti čin davanja krvi okupljenim darivateljima koji je bilo više od stotinu.

Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, istaknula je podatke o davalaštvu krvi u našoj županiji za proteklu godinu. U 2015. godini u našoj županiji prikupljeno je 8.614 doza dragocjene tekućine te je s prosjekom od 7,45 davanja na sto stanovnika, Koprivničko-križevačka županija već nekoliko godina prva u Hrvatskoj.

Darivatelji su nastavili druženje uz kartanje i pikado na igralištu NK Sokola u Sokolovcu, a u društvenom domu ujedno je održana Skupština Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Na Skupštini su prihvaćeni Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2015. godinu, donesene su izmjene Statuta Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije te je donesena Odluka o izborima koji kreću 1. rujna 2016. u svim ustrojstvenim oblicima.

Članovi Skupštine i darivatelji družili su se uz večeru koju su pripremili članovi općinskog društva Sokolovac, te uz ples i muziku.

zatvori