Petak, 26. travnja 2024.

SLAVEN IDE U SLOVENIJU Kopić: Ne želimo dovesti igrače tek toliko da dođu, tražimo prave

Nogometaši Slaven Belupa sutra odlaze na desetodnevne pripreme u Sloveniju, točnije na Roglu. Iza naših nogometaša je 14 dana napornih treninga te dvije pobjede u prijateljskim susretima: u Imbriovcu su svladali Borac sa 6:0, a na Gradskom stadionu mađarski Paksi FC s 4:0.

Koprivničanci su treninge odrađivali na stadionu, na Gradskim bazenima i na Crnoj gori, a trener Željko Kopić o prva dva tjedna priprema rekao je sljedeće:

Zadovoljan sam. Dečki dobro rade i nemam nikakvih primjedbi na njih. Napravili smo sve što smo zacrtali tako da je sve OK što se tiče ovog dijela priprema do sada.

Slovenski dio priprema imat će naglasak na fizičkoj spremi igrača, a Slavenaše tamo čekaju i dvije prijateljske utakmice:

U Sloveniji nastavljamo s pripremama. Bit je da tamo budemo zajedno, da se posvetimo kako treninzima tako i odmoru i svemu ostalom što nas čeka. Odigrat ćemo i utakmice protiv Celja i iranskog Persepolisa, dva kvalitetna protivnika. Najveći dio kondicijskog posla odradit ćemo u Sloveniji. Nakon toga nam slijedi povratak u Koprivnicu gdje nas čekaju zadnja dva tjedna priprema.

U Sloveniju odlaze tri golmana i 21 igrač, a tema ‘odlasci i dolasci’ sigurno još nije zaključena.

Nije jednostavno dovesti pravog igrača. Za takve uvijek postoji interes drugih klubova, a njihov prvi cilj je odlazak u inozemstvo. Ne mogu reći da je super to što nismo nikoga doveli, naravno da nije, ali imamo jasnu sliku kakve profile igrača hoćemo i što želimo. Mi ih tražimo, pitanje je samo hoće li se sve poklopiti da uspijemo dovesti nekog od njih. Naša želja su pravi igrači, a ne da dovedemo nekog samo da možemo reći: ‘Eto, mi nekog doveli’.

Proteklog tjedna nogometaši Slaven Belupa saznali su protiv koga i kada će igrati u idućoj prvoligaškoj sezoni. U prva četiri kola Farmaceuti će na Gradskom stadionu igrati čak tri puta.

Sve uvijek ovisi o tome u kakvom smo mi stanju i kakva nam je momčad. Ako uspijemo dovesti igrače koje ciljamo dovesti i ako napravimo, a nema razloga da ne napravimo, sve ono što želimo na pripremama sigurno je dobro da krećemo s dvije utakmice kod kuće da pokušamo što prije krenuti u dobrom smjeru u prvenstvu. Raspored je jednostavno relativna stvar i sve ovisi o tome kakvi ćemo mi biti. Meni je najbitnije da mi budemo pravi, da budemo naštimani do te prve utakmice, a onda ćemo doći u poziciju da iskoristimo taj ždrijeb i dobro startamo u prvenstvo.

Farmaceuti će u prvom kolu sezone 2016./2017., najvjerojatnije 16. srpnja, igrati na koprivničkom Gradskom stadionu protiv Intera iz Zaprešića.

zatvori