Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Mjere poticanja razvoja poduzetništva u Koprivnici sažete u jedan dokument

Program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Koprivnice novi je dokument koji prvi puta na jednom mjestu objedinjuje sve gradske mjere poticanja poduzeništva. Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić dokument je zajedno sa suradnicima predstavio krajnjim korisnicima – obrtnicima i poduzetnicima.

Njihove prve dojmove prenjela nam je tajnica Udruženja obrtnika Koprivnica Jasmina Markota:

Za početak smo naravno pozdravili taj dokument jer ga do sada nismo imali. Sve je to bilo otprilike jedna mjera kroz ovo, druga kroz ono. Naravno da podržavamo činjenicu da u gradu postoji jedan ovako jedinstveni dokument kako bismo mogli iščitati sve ono što Grad namjerava poduzeti u cilju poticanja poduzetništva i obrtništva. U tom su dokumentu neke mjere u kojima smo i mi sudjelovali kao inicijatori, poput potpore tradicijskim obrtima. Sada je tu puno više mjera i naravno da podupiremo nešto takvo.

Zamjenik Jakšić je pokazao spremnost na suradnju i proaktivnost, kaže Markota i ističe da je prihvaćena njihova inicijativa da se Udruženje obrtnika u dokumentu navede kao provoditelj nekih od aktivnosti jer ih kao svoju stalnu i obveznu aktivnost kontinuirano provodi. Većinu pak planiranih mjera provodit će Koprivnički poduzetnik, čija je direktorica Martina Golčić predstavila gradski Program poduzetnicima.

zatvori